Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Het volume van Indiase crypto exchange daalt door nieuwe belastingwet

Uit nieuwe gegevens over het handelsvolume van Indiase crypto exchange blijkt dat er een daling is in handel onder Indiërs. Dit alle gebeurt slechts tien dagen na de implementatie van de nieuwe belastingregel.


Nieuwe crypto wet

Zo is in India een nieuwe 30% crypto-belastingregel op 1 april in werking getreden. Veel belanghebbenden en exchange medewerkers waarschuwden voor de nadelige gevolgen die aan deze keuze zaten.

Een rapport gedeeld door het Indiase blockchain-analysebedrijf Crebaco laat zien dat het handelsvolume op de beste Indiase crypto exchange (in termen van handelsvolume) over de afgelopen 10 dagen met maar liefst 70% is gedaald. Zo is bijvoorbeeld het handelsvolume op WazirX, dé crypto-exchange in India, daalde van $47,8 (€43,9) miljoen op 1 april naar $13,2 (€12,1) miljoen op zondag. Het handelsvolume van de crypto exchange genaamd CoinDCX daalde van $12,16 (€11,2) miljoen naar $5,76 (€5,3) miljoen. Op Bitbns daalde het met 41,29% in de afgelopen tien dagen.

De strenge crypto belastingwetten zijn geïnspireerd op de gokwetten van India. Mede hierdoor hebben veel betalingsverwerkingspartners die Unified Payments Interface (UPI)-toegankelijkheid bieden de banden met crypto exchanges verbroken.

Coinbase moest onlangs nog hun crypto betalingsoptie opschorten, slechts één dag na de bekendmaking van zijn crypto handelsdiensten voor Indiërs. Ondertussen hebben betalingsverwerkers zoals MobiKwik de banden verbroken met crypto gerelateerde bedrijven als WazirX en diverse andere crypto exchanges. Dit hebben zij gedaan na een recente waarschuwing van de overheid.


Schadelijk voor de crypto economie van het land

Alhoewel crypto-belastingen gebaseerd zijn op de gokwetten, hebben de fantasie sporten en gokapplicaties in het land volledige toegang tot alle vormen van betalingsmogelijkheden. Veel belanghebbenden in de crypto gemeenschap hebben gewaarschuwd dat deze onpraktische belastingmaatregelen en toegevoegde beperkingen op crypto handel meer schade zouden toebrengen aan de bloeiende crypto economie van het land. Het is echter nog niet bekend of hier (op korte termijn) verandering in gaat komen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten