Stablecoin Nieuws

Stablecoin Nieuws

Handelsvolume stablecoins stijgt in dalende cryptomarkt

Uit nieuwe data blijkt dat de wereldwijde stablecoin-activiteit in de afgelopen 48 uur een piek heeft meegemaakt. Dit terwijl de totale marktkapitalisatie van cryptocurrencies daalde van circa $2 biljoen naar ongeveer $1,55 biljoen. Veel beleggers lijken hiermee de verliezen te willen verzachten.


Dalende cryptomarkt

De cryptomarkt heeft het in de afgelopen week zwaar gehad. Veel cryptocurrencies zijn aanzienlijk in waarde gedaald. De top cryptocurrency Bitcoin (BTC) daalde afgelopen vrijdag zelfs meer dan $5.000 na een daling van ruim 12,8%. In 2022 is BTC zelfs circa 25% aan waarde verloren. Is dit het begin van een crypto-bearmarkt?

Diverse altcoins hebben echter nog meer geleden dan Bitcoin, nadat ze ten minste 30% in waarde gedaald zijn over dezelfde periode. Waar altcoins aan het begin van het jaar nog gezamenlijk een marktkapitalisatie van $1,35 biljoen had, is deze nu gedaald naar circa $919 miljard.


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Stijgende handelsvolumes van stablecoins

Om eventuele verdere verliezen in te perken, hebben veel beleggers hierom gekozen om hun crypto’s om te zetten in stablecoins. Stablecoins kennen hierdoor een aanzienlijke stijging in hun handelsvolumes. Afgelopen vrijdag kende het handelsvolume van Tether’s USDT een stijging van maar liefst 68%. Het handelsvolume ging die dag omhoog van een gemiddelde van $68,45 miljard, naar $115,5 miljard. Ook op zaterdag lag het handelsvolume aanzienlijk hoger dan het weekgemiddelde.

Maar naast Tether’s USDT zien ook Circle’s USDC en Binance’s BUSD aanzienlijke stijgingen in hun handelsvolumes. USDC zag de grootste stijging in handelsvolume op vrijdag, namelijk een stijging van ruim 126%. Binance’s BUSD zag een piek van ruim 86% op vrijdag.

Gecombineerd wisten deze drie stablecoins een transactievolume van circa $130.8 miljard te verwerken. Dit is hoger dan het handelsvolume van Bitcoin dat circa $59,5 miljard aan handelsvolume wist te genereren. Het is momenteel niet bekend hoelang deze trend zich blijft aanhouden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten