Ethereum Nieuws

Hashrate van Ethereum Classic stijgt met 280% in 24 uur

Ethereum Classic (ETC) heeft een aanzienlijke piek in zijn hashrate geregistreerd, nu net na de merge van Ethereum (ETH) zelf.

Stijging van ongeveer 280%

Zo werd er een hashrate van 183 Terahashes per seconde (TH/s) gemeten op het ETC-netwerk. Dit is ongeveer 280% hoger dan de 64 TH/s 24 uur eerder.

Het netwerk heeft over de afgelopen maand echter wel een grotere stijging meegemaakt. Zo is de hashrate van het ETC classic inmiddels met 500% gestegen in deze afgelopen 30 dagen. Deze plotselinge groei volgde op de succesvolle overgang van Ethereum van Proof-of-Work naar een Proof-of-Stake consensus. Na deze upgrade heeft Ethereum geen miners meer nodig.

Ook Ravencoin profiteert mee

Eerder was er uiteraard miningapparatuur nodig om Ethereum te minen. Hierdoor hebben in de loop der tijd veel personen miljoenen geïnvesteerd in deze apparatuur. Het is hiermee niet geheel onverwacht dat deze miners nu ingezet worden voor bijvoorbeeld ETC. ETC kan namelijk gemined worden met dezelfde apparatuur als ETH. Hierdoor worden de apparaten niet in één klap nutteloos.

Volgens de laatste gegevens is Ethermine de grootste mijnpool op Ethereum Classic, met een bijdrage van ongeveer 57 TH/s van een totaal aantal van 30.647 individuele miners. Ethermine was de leidende miningpool op Ethereum vóór The Merge.

Andere Proof-of-Work-blockchains zijn getuige geweest van een vergelijkbare trend. De hashrate op de Ergo-blockchain schoot met meer dan 390% omhoog, van 27 TH/s naar nu 107 TH/s in één dag. Ook is de hashrate van Ravencoin in één dag bijna verdubbeld, terwijl deze steeg van 8 TH/s naar circa 15,52 TH/s.

Ethereum nieuws

Ethereum Merge laat blokcreatie pieken Ethereum Merge laat blokcreatie pieken
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Dit is waarom er minder Ethereum wordt geburned via EIP-1559 Dit is waarom er minder Ethereum wordt geburned via EIP-1559
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten