Newsbit

Bitcoin crash

Heeft een enorme Chinese stroomstoring de Bitcoin crasht veroorzaakt?

Bitcoin crash

Analist Willy Woo beweert dat een enorme stroomstoring in de Chinese mining provincie Xinjiang de crash van de Bitcoin tot de $50.000 heeft veroorzaakt.


Daling van de hash-rate

De stroomuitval vond plaats om veiligheidsinspecties te vergemakkelijken. Deze inspectie werd gehouden om een recent overstromingsongeval bij een lokale kolenmijn te onderzoeken waarbij 21 mijnwerkers tijdelijk ondergronds vastzaten nadat de stroom was uitgevallen.

Volgens de Cambridge Bitcoin Energy Consumption Index, of BECI, vertegenwoordigt Xinjiang bijna een kwart van de wereldwijde hash-rate.

Volgens Willy Woo vond gisteren de grootste dagelijkse daling van de totale hash-rate van het Bitcoin-netwerk plaats sinds november 2017. Waarbij de hash-rate kelderde van 172 miljoen terahashes per seconde, of TH / s, naar minder dan 154 miljoen TH / s.

Bitcoin hashrate valt naar beneden – Bron: Ycharts

De analist schrijft de enorme koersval van gisteren dus toe aan de plotselinge daling van de hash-rate, als gevolg van een stroomstoring in de Chinese regio Xinjiang. De analist wees ook op het feit dat er 9.000 Bitcoins op 16 april naar Binance zijn overgemaakt. Waarbij wordt gespeculeerd dat de fondsen waarschijnlijk zijn verzonden door een whale. Deze whale heeft meer kennis van de gebeurtenissen in China. De grote stroomstoring in combinatie met een grote verkoopdruk zorgde dus waarschijnlijk voor de koersval van gisteren.


Niet iedereen is het eens met Woo

Toch is niet iedereen het eens met de analyse van Woo. Adam Cochran zei het volgende:

“Het idee dat een stroomstoring gisteravond in een mijn regio in China leidde tot de daling in de Bitcoin prijs is volslagen onzin”.

Ondanks dat de koers dus flink gedaald is zijn grote investeerders niet bang. Bitcoin whales kopen namelijk massaal de dip op, volgens Woo.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top