Nieuws, Trending

Helft van Amerikaanse millennials is geïnteresseerd in gebruik Bitcoin

Een onderzoek, gehouden door YouGov Omnibus, laat zien dat de helft van de Amerikaanse millennials geïnteresseerd is in het gebruiken van Bitcoins en andere cryptocurrencies.

Millennials zijn veruit het positiefst

In de enquete werden meer dan 1200 respondenten ondervraagt over het gebruik van cryptocurrency. Het doel van de enquete is het beoordelen van de interesse van de respondenten voor het gebruik van crypto in het dagelijks leven. “Van de mensen die geloven dat cryptocurrencies algemeen geaccepteerd zullen worden, zegt 36 procent dat ze geïnteresseerd zijn in het dagelijks gebruiken van cryptocurrency in plaats van de Amerikaanse dollar. Een meerderheid van 57 procent zegt niet geïnteresseerd te zijn in het omwisselen van de Amerikaanse dollar voor cryptovaluta.” Opvallend is dat millennials veel positiever tegenover de Bitcoin en andere crypto’s staan. Bij deze groep is zo’n 48 procent geïnteresseerd en 50 procent niet geïnteresseerd. Deze groep is dus bijna gelijk verdeeld tussen voor en tegenstanders.

De cijfers van het onderzoek

Volgens het onderzoek kent 79 procent van de Amerikanen minstens één cryptocurrency, hierbij is Bitcoin veruit het bekendst. De grootste cryptocurrency is bekend bij 71 procent van de ondervraagde. Na Bitcoin is de grootste altcoin Ethereum het bekendst. 13 procent van de deelnemers zegt wel eens gehoord te hebben van deze cryptomunt. 87 procent van de ondervraagde personen die wel eens over Bitcoin hebben gehoord zeggen de munt nooit gekocht te hebben. 15 procent van de ondervraagde zegt dat ze eerder Bitcoins hadden gekocht en geloven dat het nu veel te laat is om in te stappen. Van alle ondervraagde personen denkt 34 procent niet dat cryptocurrencies breed geaccepteerd zullen worden. Millennials zijn veruit het positiefst over de technologische ontwikkeling. 44 procent van de millennials verwacht een brede acceptatie.

Onderzoek ING: Belangstelling Crypto zal verdubbelen

In juni voerde het onderzoeksbureau Ipsos namens de ING een onderzoek uit. Hieruit bleek dat de belangstelling voor cryptocurrency in de toekomst zal verdubbelen. Dit werd gehouden in 15 verschillende landen, waarin in elk land 1000 respondenten meededen aan het onderzoek. Slechts 9 procent van de respondenten bezit crypto, tewrijl 25 procent zegt in de toekomst cryptocurrency te willen bezitten. 66 procent van de Europeanen heeft wel eens gehoord van Bitcoin en andere cryptocurrencies. 35 procent van de ondervraagde zegt te verwachten dat de Bitcoin koers in de komende 12 maanden in waarde zal stijgen.