Cardano

Het belang van ondernemers voor de langverwachte Alonzo-hard fork

De langverwachte hard fork van Cardano (ADA), genaamd Alonzo, komt eraan en dit is wat ondernemers ervan kunnen verwachten.


De hardfork Alonzo

Het Input Output HK-team heeft vandaag gedetailleerd beschreven hoe de uitvoering van de nieuwste Cardano-hardfork, Alonzo, zal zorgen voor een geavanceerd netwerk voor bedrijven en ontwikkelaars. Dit is naast het feit dat de hardfork een nieuwe toegevoegde ondersteuning gaat bieden aan smart contracten.

Michael Peyton Jones, hoofd software engineering bij IOHK, legde de upgrade verder uit. Hij schreef in een nieuwe blogpost dat de hard fork is vernoemd naar Alonzo Church. Dit is een uit de VS afkomstige wiskundige en logicus die werkte aan de fundamenten van theoretische informatica.

Volgens Peyton Jones zal het netwerk de hard-fork “combinator technologie” gebruiken om Alonzo in het netwerk te implementeren. Bovendien onthulde de ingenieur dat de upgrade binnen vier maanden binnen dit jaar ondersteuning voor “smart contracten en digitale overeenkomsten aan Cardano” zal toevoegen. Hij schreef verder:

“Het biedt kansen voor bedrijven en ontwikkelaars door de creatie van smart contracten en gedecentraliseerde applicaties (DApps) voor gedecentraliseerde financiering (DeFi) mogelijk te maken.

Peyton Jones

In maart van dit jaar implementeerde het netwerk de Mary-upgrade. Waardoor unieke tokens konden worden gemaakt voor transacties op de Cardano-blockchain. Naast de introductie van “transactie metadata”, het creëren van native tokens, wil het Cardano-ecosysteem op de eerste plaats een basis leggen voor smart contract ondersteuning.


De NFT-markt

Om aan de zakelijke behoeften te voldoen, stelt Alonzo ontwikkelaars bovendien in staat te werken met ‘verzamelobjecten, crowdfunding of veilingen’. Eerder had CEO van IOHK Charles Hoskinson gezegd dat Cardano van plan was belang te hechten aan de NFT-markt. Destijds onthulde hij dat de upgrade niet alleen smart contracten naar het Cardano-netwerk zou brengen, maar dat het team zich ook op NFT’s zou richten.

Het Cardano-team heeft naar verluidt onderhandeld met de beste NFT-gerichte platforms. Waarbij Hoskinson voorspelt dat deze projecten, die doorgaans gebaseerd zijn op het Ethereum (ETH)-netwerk, in de toekomst verplaatst worden naar het Cardano-ecosysteem.