Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Het eerste digitale huis ter wereld is verkocht voor $500.000

Het verkochte digitale kunstwerk is het eerste 3D-gerenderde huis in NFT-formaat. De NFT werd uiteindelijk voor 288 Ethereum (ETH) verkocht. Momenteel heeft dit een waarde van circa $500.000.


3D-huis verkocht voor groot bedrag

Nadat NFT de kunstwereld veroverden met de verkoop van een JPG-bestand (kunstwerk) voor $69 miljoen, heeft iemand nu een virtueel huis gekocht voor een half miljoen Amerikaanse dollar. Het digitale huis is gemaakt door digitale kunstenaar Krista Kim. In 2014 werd de “kunstbeweging” genaamd Techism toegeschreven, aan haar. Deze kunstbeweging combineert software en digitale media met kunst.

Het huis is een nogal spartaans 3D-model dat de plattegrond nabootst van een echt huis vol met meubels en een zwembad. De nieuwe eigenaar ontvangt 3D-bestanden van het huis om deze naar eigen inzicht te gebruiken. Kim noemt haar creatie het Marshuis. Vermoedelijk vanwege de skybox en het terrein rondom het huis dat lijkt op de rode planeet.

De kunstenaar heeft de muren en structuren zo gemodelleerd dat ze “volledig uit licht” bestaan om een “zen, genezende atmosfeer” uit te stralen. Een onbedoeld gevolg van deze kunststijl zorgt ervoor dat het eruit ziet als een amateur 3D Studio Max-vertolking uit het midden van de jaren 90.


Het 3D-huis is verkocht als NFT

Kim werkte ook samen met Jeff Schroeder van de Amerikaanse rockband Smashing Pumpkins. Dit deed ze om een “kalmerende muzikale begeleiding” toe te voegen aan het Mars House.

De kunstenaar beweert dat haar digitale huis in het echt kan worden nagebootst door glasmeubelmakers in Italië. Daarnaast zegt ze dat er ook een relatief gezonder alternatief is om de 3D-weergave van het huis te laten zien met behulp van een tv. Het digitale huis is verkocht als een NFT, een door de blockchain aangedreven digitale entiteit waarvan het eigendom wordt gevolgd met behulp van de Ethereum infrastructuur.

NFT’s moeten en kunnen niet worden verward met Bitcoins (BTC) vanwege hun niet-vervangbare aard. Dat betekent dat er slechts één exemplaar van een NFT is. Daarmee ken het dus niet gedupliceerd worden of in delen worden opgesplitst. Dit maakt ze ideaal voor het verhandelen en verzamelen van kunst, memes en/of media.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten