Nieuws, Trending

Het GFA-examen komt met vragen over crypto

De nu al erg lastige Gecharterd Financieel Analist (GFA) examentest staan bekend om de lastige vragen. Het is niet gemakkelijk om deze test te halen. Toch staat dit examen op het punt om nog veel lastiger te worden en worden er vragen over o.a. cryptocurrency toegevoegd.

Zware test

Business Insider heeft de test bekroond als “zwaarste test in de financiële wereld.” Het is een driedelige test, verdeeld over verschillende financiële gebieden die allemaal gefocust zijn op ethiek. Toch staat de test op het punt om een grote verandering door te gaan. Zoals de planning nu is, zullen er in Augustus 2019 ook vragen in staan over cryptocurrency en blockchain. Deze onderwerpen zullen deel zijn van een nieuw curriculum in de test genaamd “Fintech in het managen van investeringen” en zullen samen met een aantal andere onderwerpen in opkomende financiële technologieën zoals kunstmatige intelligentie en machine learning samenvoegen.

Wereldwijd

Wereldwijd maken jaarlijks meer dan 100.000 mensen de test en halen minder dan de helft van alle kandidaten hem in de eerste ronde. Sinds dat de test in 1963 is ingevoerd hebben ongeveer 150.000 kandidaten alle 3 de testniveaus met succes afgerond wereldwijd. De wijzigingen in de test vallen echter niet uit het niets. Er zijn al voor langere periode geruchten gaande dat er wijzigingen aan zaten te komen. Nu is het daadwerkelijk zover.