Sony Logo
Blockchain

Het grote Sony komt met een eigen blockchain

Het grote Sony komt met een eigen blockchain in samenwerking met Startale Labs. Samen streven deze partijen ernaar om een innovatieve blockchain te creëren, die de basis moet vormen voor de wereldwijde Web3-infrastructuur. Deze blockchain moet de definitieve entree van Sony in de wereld van Web3 teweegbrengen.

Het begin van Sony’s web3 revolutie

Sony streeft ernaar dat zijn nieuwe blockchain de kern wordt van de wereldwijde web3-infrastructuur, en tevens zal dienen als hostingplatform voor de blockchain-gebaseerde diensten van Sony.

Jun Watanabe, de president van Sony Network Communications, verklaarde: “Door de expertise van Sony Network Communications op het gebied van communicatie, IoT, AI en oplossingsdiensten te combineren met de kennis en technische vaardigheden van Startale Labs op het gebied van Web3, willen we een wereldwijde infrastructuur creëren die het Web3-tijdperk ondersteunt en innovatie in bestaande industrieën bevordert.”

Binnenkort zullen deze twee bedrijven een gezamenlijke onderneming starten onder de naam Sony Network Communications Labs. Sony Network Communications, dat oorspronkelijk in 1995 begon als internet serviceprovider, heeft zich in de loop der jaren uitgebreid naar het gebied van Internet of Things en Artificial Intelligence. Het bedrijf heeft momenteel een marktkapitalisatie van $54 miljoen.

De toewijding van Sony aan blockchain is een recent voorbeeld van een grote speler die zich blijft inzetten voor web3, ondanks de volatiliteit op de markt. Eerder trok PayPal de aandacht van de crypto-community door de lancering van de PYUSD stablecoin, gebaseerd op Ethereum. Vervolgens volgde PayPal met een fiat-naar-crypto on-ramp in samenwerking met Ledger en de mogelijkheid om ondersteunde cryptocurrency’s om te zetten naar PayPal-saldi.

In maart lanceerde Nubank, een Latijns-Amerikaanse fintech met meer dan 70 miljoen klanten, zijn eigen Layer 3 appchain en native token, Nucoin, met behulp van Polygons technologie, om het loyaliteitsprogramma voor klanten te versterken.

Sony en Startale slaan de handen ineen

Sony en Startale begonnen hun samenwerking in februari, toen Sony Network Communications en Astar Network een web3-incubator lanceerden met de focus op DAO’s en NFT’s, waarbij Startale het initiatief leidde. In juni investeerde Sony’s dochteronderneming $3,5 miljoen in Startale.

CEO van Startale Labs, Sota Watanabe, tweette: “Na onze kapitaalsamenwerking met Sony Network Communications in juni en de daaropvolgende aankondiging van deze joint venture, kijken we ernaar uit om nauwer samen te werken.”

Hij vergelijkt het aankomende netwerk met het recente succes van Coinbase’s Layer 2-netwerk, Base, en noemt de potentie van Sony, een bedrijf dat zes keer groter is dan Coinbase, om een vergelijkbaar succes te behalen met Web3.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Blockchain nieuws

Nigeria lanceert ambitieus blockchain-initiatief ‘Nigerium’ voor databeveiliging en nationale integriteit
Wereldwijde cryptohandel verwacht enorme groei in 2024
Portal introduceert PortalPay om drempels voor blockchain gaming te verlagen
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen