Tether coin
Bitcoin, Stablecoin

Stablecoin bedrijf Tether bezit voor 2,4 miljard dollar aan Bitcoin

De grootste stablecoin-uitgever van de markt investeert al enige tijd een deel van hun winst in Bitcoin en dat heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. Het gaat natuurlijk om Tether, bekend van de USDT stablecoin, dat voor 2,4 miljard dollar aan Bitcoin bezit op dit moment. In totaal heeft het al meer dan 1 miljard dollar aan winst geboekt op hun investeringen in de digitale munt.

Gaat Tether het grote MicroStrategy achterna?

Waar dit precies gaat eindigen voor Tether is nog niet bekend, maar het lijkt erop dat ze MicroStrategy achterna gaan. In totaal heeft Tether nu 57.576 Bitcoin op de balans staan, die het voor een gemiddelde koers van 22.480 dollar inkocht.

Op het moment van schrijven klokt de Bitcoin koers binnen op ~44.000 dollar, waardoor Tether al een gigantische winst boekt op de digitale munt.

Tether beheert met USDT de grootste stablecoin van de markt en door de hoge rentes op Amerikaanse staatsobligaties maken ze ieder jaar veel winst op het kapitaal dat mensen in de stablecoins van het bedrijf stoppen.

In mei kondigde het bedrijf aan ongeveer 15 procent van de winst in Bitcoin te investeren. Dat heeft ze nu dus al ruim 1 miljard dollar aan winst opgeleverd door de gigantische koersexplosies van de digitale munt.

Bitcoin is een store of value

Paolo Ardoino, die recent tot CEO van Tether benoemd is, zei destijds dat het bedrijf besloot te investeren in Bitcoin vanwege de kracht en zijn potentie als investering.

“Bitcoin blijft zich bewijzen als een weerbare asset en is opgeklommen tot een lange-termijn store of value met een substantieel groeipotentieel. De beperkte hoeveelheid Bitcoin, de decentrale aard en de wijdverspreide adoptie positioneren Bitcoin als een favoriete keuze onder institutionele en retail-investeerders.

Onze investering in Bitcoin is niet alleen een manier om ons portfolio een boost te geven, maar ook om ons bedrijf in lijn te brengen met een transformatieve technologie, die de potentie heeft om de manier waarom we zaken doen en ons leven leven te veranderen”, aldus een optimistische Ardoino.

Voor Bitcoin is het zeker niet slecht dat Tether regelmatig munten bijkoopt van hun enorme winsten. Dat drijft de koers natuurlijk alleen maar verder op.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

BitMEX-oprichter: Volgende week begint nieuwe crypto Bull Run
Bitcoin koers hard onderuit, kan een nieuwe bankencrisis redding brengen?
Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC