Blockchain Nieuws, Regulatie Nieuws

Het Nigeriaanse nationale blockchainbeleid krijgt officiële goedkeuring

Op 3 mei 2023 heeft de regering van Nigeria tijdens haar vergadering een nationaal blockchain-beleid goedgekeurd. Dit beleid is opgesteld na een memo van Isa Ali Ibrahim, de minister van Communicatie en Digitale Economie. Nigeria staat bekend als een van ‘s werelds meest nieuwsgierige landen als het gaat om cryptocurrencies zoals Bitcoin.

Wereldwijde blockchain-acceptatie kan bijdragen aan BBP

Volgens het Federale Ministerie van Communicatie en Digitale Economie (FMCDE) op Twitter zou de wijdverspreide acceptatie van blockchain-technologie in verschillende industrieën tegen 2030 kunnen bijdragen aan het wereldwijde bruto binnenlands product met mogelijk $1,76/€1,60 biljoen, wat overeenkomt met 1,4% van het BBP van de wereld. Deze voorspelling werd gedaan door PricewaterhouseCoopers (PwC), en werd geciteerd in de aankondiging van het nationale blockchainbeleid.

Het beleid werd ontwikkeld in opdracht van de federale regering van Nigeria en tot stand gekomen na raadplegingen met belanghebbenden uit zowel de publieke als de private sector. Het nationale blockchainbeleid is ontwikkeld in lijn met de zevende pijler van het nationale beleid en de strategie voor de digitale economie, die gericht zijn op de digitale samenleving en opkomende technologieën.

Bevorderen van ontwikkeling van digitale economie

In oktober 2020 werd een blockchain-adoptiestrategie gepresenteerd, waarin werd gesteld dat de toepassing van blockchain en gedecentraliseerde grootboektechnologie de ontwikkeling van de digitale economie van Nigeria zou bevorderen. Het beleid heeft tot doel een veilige en efficiënte economie op basis van blockchain te creëren, die waarde-uitwisseling, gegevensdeling en transacties tussen individuen, bedrijven en de overheid mogelijk maakt.

De implementatie van dit beleid wordt verwacht een positief effect te hebben op zowel de publieke als de private sector in Nigeria. Het beleid zal worden gecoördineerd door het National Information Technology Development Agency (NITDA), onder toezicht van de FMCDE. Er is ook een multisectorale stuurgroep opgericht om de uitvoering van het beleid te monitoren.

Economie creëren op basis van blockchain

Het doel van het beleid is om een economie op basis van blockchain te creëren, waarin veilige transacties, gegevensdeling en waarde-uitwisseling tussen individuen, bedrijven en de overheid mogelijk zijn. Naar verwachting zal de uitvoering van het beleid een positief effect hebben op zowel de publieke als de private sector in Nigeria. Het National Information Technology Development Agency (NITDA) zal verantwoordelijk zijn voor het coördineren van de beleidsinitiatieven onder toezicht van de FMCDE. Er is ook een multisectorale stuurgroep opgericht om de uitvoering van het beleid te monitoren.

De Federale Uitvoerende Raad heeft de relevante regelgevende instanties, zoals NITDA, de Central Bank of Nigeria, de National Universities Commission, de Securities and Exchange Commission en de Nigerian Communications Commission opgedragen om regelgevende kaders te ontwikkelen voor de implementatie van blockchain-technologie in verschillende sectoren van de economie.

De blockchain-acceptatiestrategie

De blockchain-acceptatiestrategie omvat verschillende initiatieven, waaronder het opzetten van een consortium voor blockchain in Nigeria, het versterken van het regelgevings- en juridische kader, het bevorderen van digitale identiteit, het creëren van stimuleringsprogramma’s voor bedrijven om blockchain te gebruiken, het bevorderen van digitale geletterdheid en bewustzijn van blockchain-technologie, en het opzetten van een nationale blockchain-sandbox voor testen en piloten.

Desondanks blijven transacties met cryptocurrency illegaal in het land, ondanks het nieuwe beleid.

Blockchain nieuws

Kolonel van de luchtmacht: AI-drone bleef tijdens de simulatie zijn menselijke bestuurder doden
OpenAI vermindert AI-hallucinaties en versterkt wiskundige vaardigheden van ChatGPT
DappRadar analist: Memecoins zijn de volgende katalysator voor crypto-adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Amerikaans schuldplafond akkoord: mogelijke gevolgen voor crypto
AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
XRP stijgt boven $0,50: Redenen voor de stijging en belangrijke Datum in het verschiet