shiba inu
Altcoin

Het nut van memecoins volgens het brein achter Avalanche

Het fenomeen memecoins is en blijft voor de meeste mensen een ongrijpbare ontwikkeling. Dogecoin, Shiba Inu, PEPE en noem ze allemaal maar op. Stuk voor stuk zijn het munten zonder onderliggende waarde, die allemaal gebaseerd zijn op een grap (of meme). Avalanche-oprichter Emin Gün Sirer gelooft echter in het nut en de toegevoegde waarde van memecoins.

Wat is de toegevoegde waarde van memecoins?

Volgens Sirer zijn memecoins in de eerste plaats belangrijk voor het ecosysteem, omdat ze nieuwe gebruikers naar Bitcoin en crypto brengen.

Blijkbaar zijn munten als Dogecoin en Shiba Inu voor veel mensen een reden om voor het eerst een cryptocurrency te kopen. Het grappige is dat het vroeger omgekeerd was.

Vroeger kochten mensen vaak eerst een beetje Bitcoin, om vervolgens in de marketing-verhalen van allerlei altcoins te trappen, om vervolgens na één of twee cyclussen weer terug te keren bij Bitcoin.

Nu fungeren memecoins volgens Sirer dus als een toegangspoort tot Bitcoin en de rest van de cryptwereld.

‘Ik was ook kritisch op Dogecoin en Shiba Inu’

Het brein achter Avalanche geeft toe dat hij ook kritisch was op projecten als Dogecoin en Shiba Inu. “Als iemand met een redelijk conservatieve opvattingen met betrekking tot investeren en voor iemand die al jaren meeloopt, heb ik mij redelijk vaak kritisch uitgelaten over Dogecoin en Shiba Inu.

Maar na een tijdje begon ik me te realiseren dat memecoins een doel dienen. Een doel dat voor boomers niet meteen duidelijk is”, aldus Sirer.

Hij gelooft dus dat het mensen voor het eerst in aanraking kan brengen met de technologie en ze kan laten zien hoe alles werkt. Mochten ze daarna nog interesse hebben, dan is de kans aanwezig dat ze ook eens bij andere projecten om de hoek gaan kijken.

Daar heeft hij natuurlijk een interessant punt. Je hoeft het niet eens te zijn met memecoins om te accepteren dat het in theorie ook mensen naar Bitcoin kan brengen. Al roepen veel Bitcoiners juist dat dit soort munten een afleiding zijn van datgene waar het echt om draait.

De waarheid zal ongetwijfeld ergens in het midden liggen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Hongkong: Worldcoin-project overtreedt privacywetten
80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?