tether, USDT
Stablecoin

Het succes van Tether is bullish voor Bitcoin

Tether (USDT) nadert een market cap van 100 miljard dollar, nadat het de afgelopen maanden nog even 10 miljard dollar toevoegde. Volgens nieuwe data van CoinGecko is de marktwaarde van Tether opgelopen van 84 miljard dollar op 15 oktober naar de bijna 95 miljard dollar die we vandaag op de borden zien.

Stablecoins spelen in toenemende mate een belangrijke rol in het financiële systeem en dat is ook goed voor Bitcoin. Maar waarom is dat goed voor Bitcoin?

Tether is goed voor Bitcoin

De reden dat de groei van Tether goed is voor Bitcoin is eigenlijk heel logisch. Tether gebruikt namelijk een deel van zijn winsten om Bitcoin te kopen.

Hoe beter Tether het doet, hoe meer Bitcoin zij zullen aanschaffen en dat is natuurlijk alleen maar goed voor de Bitcoin koers.

In mei 2023 kondigde Tether aan dat het Bitcoin zou kopen als onderdeel van hun reserves. Het bedrijf zet naar eigen zeggen 15 procent van de winst om in Tether.

In het vierde kwartaal kocht de stablecoin-uitgever er weer 8.888 Bitcoin bij voor 380 miljoen dollar.

In totaal zou Tether nu 66.465 Bitcoin bezitten, die op het moment van schrijven een waarde van 2,7 miljard dollar vertegenwoordigen. Als ze op deze manier doorgaan, dan is het in theorie mogelijk dat ze het MicroStrategy van Michael Saylor inhalen.

Tether in de problemen?

Helaas komt Tether vaak ook om minder goede redenen in de publiciteit.

Zo zou het bedrijf volgens de United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC) populair zijn onder criminelen. Tether is volgens UNODC populair in Oost- en Zuidoost-Azië, die de stablecoin op de blockchain van Tron (TRX) gebruiken vanwege de lage kosten, snelle transacties en stabiliteit.

Tether zelf ontkent echter dat hun stablecoins voor slechte doeleinden worden gebruikt. Het zou volgens Tether zelfs moeilijk zijn om USDT voor criminaliteit te gebruiken, omdat het bedrijf samenwerkt met meerdere overheden om transacties in de gaten te houden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Stablecoin nieuws

Deutsche Bank luidt alarm over werking Tether’s stablecoin
Tether versnelt cryptobetalingen in Oost-Europa met nieuwe investering
Tether vergroot investering in Georgische cryptobetalingsprovider CityPay.io
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Crypto analist: Dit is hoe Ripple (XRP) naar 1000 dollar kan stijgen
Nieuwe wending in Ripple-rechtszaak: belangrijke deadline SEC verstreken