europa
Blockchain

Hoe blockchain technologie bijdraagt aan een betere wereld

Blockchain-technologie staat nog steeds in de kinderschoenen. Als je willekeurig iemand vraagt waar blockchain goed voor is, zullen ze waarschijnlijk geen duidelijk antwoord kunnen geven.Maar met een beetje onderzoek blijkt dat de positieve toepassingen van blockchain eindeloos zijn.

John Wingate van BankSocial en Azeem Khan van Morph bespreken in de podcast The Agenda hoe blockchain de wereld een betere en eerlijkere plek kan maken.

Hoe Blockchain de wereld kan verbeteren

Zowel Wingate als Khan zijn hard aan de weg aan het timmeren in de cryptosector. Met hun bedrijven proberen ze de sector te laten groeien door reële toepassingen te ontwikkelen.

Wingate’s bedrijf, BankSocial, richt zich op het verkleinen van de kloof tussen crypto en de traditionele financiële wereld. Het doel is om de eerste kredietvereniging te starten die zich richt op Web3.

Kredietverenigingen zijn banken die worden beheerd door hun leden. Omdat ze gereguleerd zijn, kunnen kredietverenigingen effecten uitgeven, waardoor hun leden toegang krijgen tot crypto-producten met minder wetgevende obstakels.

“Het gaat om het creëren van een platform dat door gereguleerde financiële instellingen kan worden gebruikt als een compleet systeem,” legt Wingate uit. “Dit systeem verbindt ons met de eigendomseconomie en slaat een brug tussen een gereguleerde traditionele financiële instelling en alle benodigde verbindingen met centrale banken.”

Azeem Khan is mede-oprichter van Morph, een Ethereum Layer 2. Hoewel er inmiddels talloze Layer 2-oplossingen zijn, probeert Morph zich te onderscheiden door zijn focus op “crypto-for-good activiteiten”. Voorbeelden hiervan zijn het introduceren van blockchain in opkomende markten, experimenteren met publieke financieringsmechanismen en het ondersteunen van gedecentraliseerde wetenschap.

Crypto helpt heel veel mensen

De plannen van Khan en Wingate zijn waarschijnlijk relevant voor de lange termijn. Toch maakt blockchain vandaag de dag al een groot verschil voor miljoenen mensen, vooral in gebieden waar traditionele financiële instellingen ontbreken.

Met behulp van blockchain kunnen miljoenen mensen dagelijks geld overmaken, leningen afsluiten en verzekeringen kopen zonder tussenkomst van traditionele financiële instellingen. Dit verbetert niet alleen hun economische situatie, maar draagt ook bij aan de bredere economische groei van hun gemeenschappen.

Khan, zelf kind van Pakistaanse immigranten, benadrukt hoe moeilijk het voor zijn ouders was om via traditionele systemen geld naar familie te sturen. Volgens Khan biedt de transparantie en decentralisatie van crypto voordelen die bijdragen aan een betere wereld.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Blockchain nieuws

Herbeoordeling van Nigeriaans blockchainbeleid is gestart
Stripe breidt crypto-integratie uit naar Europese markt
Nigeriaanse jongeren aangespoord om actief deel te nemen aan blockchain-technologie
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers