Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Hoe Ethereum stakers op Lido Finance speculeren op The Merge

Arbitrage is het fenomeen waarbij je profiteert van het koersverschil van een asset in verschillende markten. Sam Bankman-Fried heeft bijvoorbeeld veel geld verdiend met de Zuid-Koreaanse Kimchi premium. Door elders Bitcoin te kopen en het vervolgens meteen voor meer geld in de Zuid-Koreaanse markt weg te zetten. We zien nu iets vergelijkbaars gebeuren met Ethereum en Staked Ethereum.

Staked Ethereum bij Lido Finance

De waarde van Lido Staked Ethereum, een token die normaal gesproken in een 1:1 verhouding handelt met Ethereum, is nu significant onder de waarde van Ethereum gezakt. Op Binance betaal je nu 1.171,22 dollar voor Lido Staked Ethereum, terwijl Ethereum zelf voor 1.349,11 dollar over de toonbank gaat. In theorie is daar dus behoorlijk wat geld te verdienen. Het enige is dat je moet wachten op Ethereum 2.0 voordat je jouw Lido Staked Ethereum kunt omzetten in Ethereum.

Door deze “arbitrage-trade” te doen gok je er dus op dat The Merge daadwerkelijk plaats zal vinden, dat Lido op dat moment nog bestaat en dat de Ethereum koers tegen die tijd nog op peil is. Vandaag heeft Ethereum weer een plus van 10 procent achter de rug, dus wat dat betreft lijkt het wel goed te komen. Er is veel enthousiasme over The Merge, wat de koers de afgelopen dagen goed heeft gedaan.

Vergelijkbare arbitrage-mogelijkheid met Bitcoin

Interessant is dat Bitcoin op dit moment een vergelijkbare arbitrage-mogelijkheid kent. De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) handelt momenteel met een korting van 30 procent. Dat betekent dat de waarde van de aandelen van het fonds 30 procent lager is dan de waarde van alle Bitcoin die het fonds in bezit heeft. Een vreemde situatie, aangezien je bij GBTC dus met een korting van 30 procent op de huidige koers Bitcoin kunt kopen.

Als je daarvoor kiest, dan moet je in feite hopen dat de spot Bitcoin ETF aanvraag van Grayscale wordt goedgekeurd. Is dat het geval? Dan is de kans groot dat de korting verdwijnt en de aandelen van Grayscale weer richting de daadwerkelijke koers van Bitcoin kruipen. Tot nu toe is de Securities and Exchange Commission echter niet happig gebleken op het toelaten van een spot Bitcoin ETF. Om dat toch voor elkaar te krijgen onderzoekt Grayscale nu de mogelijkheden voor het starten van een rechtszaak.

Ethereum nieuws

Ethereum bereikt hoogste koers in 8 maanden tijd ten opzichte van Bitcoin Ethereum bereikt hoogste koers in 8 maanden tijd ten opzichte van Bitcoin
“Aanval op Ethereum-mixer Tornado Cash is pas het begin” “Aanval op Ethereum-mixer Tornado Cash is pas het begin”
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten