Bitcoin, Regulatie

Hoe het besluit van de Fed invloed heeft op de Bitcoin prijs

Wat de Federal Reserve zal beslissen over de renteverhoging zal een grote invloed hebben op de Bitcoin prijs. Wat kunnen we verwachten nu de Fed vandaag waarschijnlijk haar eerste renteverhoging aan zal kondigen?


Bitcoin prijsverwachtingen

Miljardair Michael Novogratz zei dat de Bitcoin prijs dit jaar waarschijnlijk niet veel zal stijgen als de Federal Reserve de rente verhoogt. De Fed zal naar verwachting woensdag haar eerste renteverhoging aankondigen.

“Ik denk niet dat Bitcoin flink zal stijgen totdat we meer rust krijgen” Aldus Novogratz tijdens een tv-interview op Bloomberg Crypto.

Terwijl de Federal Reserve zich voorbereidt op een verkrapping, heroverwegen beleggers risico’s en waarderingen. Daarnaast houden ze rekening met de gevolgen van het conflict tussen Rusland en Oekraïne.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Rusland kan crypto niet gebruiken om sancties te ontwijken

Naarmate de Russische invasie in Oekraïne escaleert, neemt de impact ervan op de wereldeconomie toe. Volgens Novogratz is er geen enkele kans dat Moskou crypto kan gebruiken om westerse sancties te omzeilen.

Toch blijft het iets waar sommige wetgevers hun bezorgdheid over hebben uitgesproken. Eén daarvan is Senator Elizabeth Warren, maar die heeft het volgens Novogratz bij het verkeerde eind.

Bitcoin nieuws

Is dit het geheime wapen van Bitcoin?
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging