Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

FBI: Rusland overschat zijn vermogen om sancties te omzeilen met behulp van crypto

Christopher Wray, de directeur van de FBI, heeft vertelt dat Rusland de Westerse sancties niet kan ontduiken met behulp van cryptocurrencies. Fiat is volgens hem een meer waarschijnlijke manier. Dit gezien het vermogen van de Verenigde Staten om crypto trannsacties te monitoren en te blokkeren.


Het vermogen van de Russen om de sancties met cryptocurrency te omzeilen wordt sterk overschat

Tijdens een hoorzitting van de Senaatscommissie voor inlichtingen, vroeg de New senator van New Mexico, Martin Heinrich, de FBI-directeur of Rusland gebruik zou kunnen maken van Chinese valuta of cryptogeld om de Amerikaanse sancties te ontlopen. Directeur Wray zei dat de FBI en zijn partners een aanzienlijke expertise hebben opgebouwd op het gebied van digitale activa, daarbij verwijzend naar het recente werk van de afdeling bij het in beslag nemen van grote hoeveelheden tokens als bewijs dat er kwetsbaarheden waren bij het gebruik van crypto om sancties te omzeilen.

“Het vermogen van de Russen om de sancties met cryptocurrency te omzeilen, wordt waarschijnlijk sterk overschat door hen en anderen”, zei Wray.

“Wij en onze partners in het buitenland, zijn daar veel effectiever in dan veel mensen denken en er is veel expertise op het gebied om dat soort inspanningen te helpen blokkeren. Wat ze uiteindelijk echt moeten doen, is toegang krijgen tot een of andere vorm van fiat-valuta, wat een grotere uitdaging wordt.”


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Rusland wordt hard geraakt door sancties

Directeur van de Nationale Inlichtingendienst Avril Haines voegde eraan toe dat de Russische president Vladimir Poetin waarschijnlijk had geanticipeerd op westerse sancties en een reservefonds had opgebouwd om de economische impact te verminderen. Ze zei echter dat het Amerikaanse ministerie van Financiën en andere buitenlandse regeringen het zeer moeilijk hebben gemaakt voor Rusland om toegang te krijgen tot hun fondsen in het buitenland. Hierdoor worden de Russen alsnog bikkelhard getroffen.

Na de inval in Oekraïne van Rusland kondigden de Verenigde Staten en regeringen in de hele Europese Unie sancties af die bedoeld waren om het Rusland financieel te schaden. Veel agentschappen en afdelingen, waaronder het Amerikaanse Financial Crimes Enforcement Network en de Europese Commissie, zeiden dat ze zouden kijken naar de mogelijkheid dat Rusland crypto gebruikt om sancties te omzeilen. De Amerikaanse president Joe Biden tekende woensdag ook een uitvoeringsbevel dat gericht is op het creëren van een regelgevend kader voor crypto waarin de risico’s van het omzeilen van sancties worden genoemd.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten