Binance, BNB
Binance, Exchange

Hoe kan Binance floreren in China terwijl Bitcoin daar verboden is?

Als we The Wall Street Journal mogen geloven is Binance op dit moment gigantisch in China, terwijl Bitcoin en crypto al sinds 2021 illegaal zijn in het land. Afgelopen maand verhandelden Chinese gebruikers voor 90 miljard dollar aan crypto op Binance. Als die cijfers kloppen, dan zou China op dit moment de grootste markt voor Binance zijn en is het verantwoordelijk voor ongeveer 20 procent van het handelsvolume van de beurs.

Vreemde situatie in China

Ondanks het verbod werkt het team van Binance volgens de WSJ nauw samen met de Chinese autoriteiten om criminele activiteit te voorkomen onder de 900.000 actieve gebruikers uit het land. Een vertegenwoordiger van Binance ontkent het verhaal van de WSJ en stelt dat Binance geblokkeerd is in China en niet toegankelijk is voor Chinese gebruikers.

Het verhaal van de WSJ over Binance in China komt wel overeen met een recente rechtszaak die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Binance aanspande.

Zij claimen namelijk dat het beursplatform illegaal opereert en de tegoeden van zijn gebruikers voor eigen gewin gebruikt; op een vergelijkbare manier als FTX dat zou hebben gedaan.

Binance zou volgens de WSJ zijn Chinese gebruikers geholpen hebben om de restricties te omzeilen door ze via het Chinese domein naar de wereldwijde beurs door te sturen. Gezien de geschiedenis en ontransparante structuur van Binance is het geen verhaal wat we meteen naar het rijk der fabelen kunnen verwijzen.

Bitcoin verboden in China

Toch blijft het een vreemd verhaal, omdat China er tijdens de bullrun van 2021 voor koos om de oorlog tegen crypto compleet te maken door een algeheel verbod uit te vaardigen. Volgens de Chinese autoriteiten was dat nodig om de nationale veiligheid en de sociale stabiliteit van het land te bewaken.

China staat immers bekend als een land dat graag de controle over zijn bevolking bewaart en daar past een decentrale valuta als Bitcoin natuurlijk niet bij.

Een grote concurrent van Binance, Huobi, heeft Chinese gebruikers zelfs de tip gegeven om een Dominicaans paspoort aan te vragen; zodat ze daarmee kunnen handelen op hun platform. Binance pakt het duidelijk anders aan en zoekt de directe samenwerking met de Chinese overheid op.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht BNB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Exchange nieuws

CoinShares behaalt meer dan 115% rendement uit de verkoop van FTX-claims
Mt. Gox start terugbetalingen aan gedupeerden
Gecentraliseerde crypto exchanges blijven voorlopig erg belangrijk voor mainstream adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?