solana
Solana

Hoe ver is Solana gevallen sinds de ineenstorting van FTX?

Het omvallen van FTX in november 2022 is niet goed gevallen bij Solana, omdat Sam Bankman-Fried en zijn beursplatform een grote steun waren voor de smart contract blockchain. Als gevolg daarvan zijn het aantal nieuwe- en actieve wallets gedaald, is de DeFi-sector van Solana met 95 procent gezakt vanaf de piek en heeft de koers het ook maar lastig om te herstellen.

Het einde van Solana?

De on-chain activiteit van Solana is gigantisch gedaald sinds de ineenstorting van FTX in november. Het project werd in de begindagen nog bestempeld als een mogelijke “Ethereum killer”, maar lijkt uiteindelijk zelf gedood door het omvallen van FTX, wat zo belangrijk voor Solana was in de begindagen.

SOL

Volgens Solscan zijn het aantal actieve wallets op de blockchain van Solana met 60 procent gedaald de afgelopen drie maanden. Verder is het aantal actieve wallets al sinds mei 2022 bezig aan een daling, dat was maanden voor het omvallen van FTX.

Ook de DeFi-sector van Solana is met 95 procent gedaald vanaf de all-time high van 10 miljard dollar die het in november 2021 bereikte. Op dit moment zit er voor nog maar 519 miljoen dollar aan vermogen in de smart contracts van Solana.

Verder is de activiteit omtrent non-fungible tokens (NFTs) op Solana behoorlijk gedaald. Waar het in januari nog rond de 30.000 nieuwe NFTs per dag produceerde, is dat inmiddels gezakt tot onder de 10.000.

Koers heeft het moeilijk

Op het moment van schrijven staat Solana op een plus van 4,73 procent over de afgelopen 24 uur en voor de laatste zeven dagen mag het zelfs een stijging van 15,41 procent in de boeken schrijven.

Dat brengt de koers echter op een schamele 24 dollar per token, waarmee het ongeveer 33 procent onder de koers ligt die het project had voordat FTX omviel.

Terwijl het gros van de markt nu alweer boven de FTX-koersen staat, is het Solana nog niet gelukt om die klap te boven te komen. Dat heeft alles te maken met de hechte banden die het project had met het beursplatform en Sam Bankman-Fried.

Solana nieuws

Bekende investeerder voorspelt: Solana koers van 2000 dollar in 2025
Solana meldt gigantische omzetstijging in Q2: Kan Q3 de groei voortzetten?
Expert schat kansen op een Solana ETF laag in
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen