Bitcoin crash
Bitcoin

Hoe ver kan de Bitcoin koers nog zakken?

Niet lang geleden flirtte Bitcoin nog met een all-time high en dachten veel investeerders dat het weleens zou kunnen gebeuren. Nu zijn we een paar dagen verder, is de Bitcoin koers weer behoorlijk gezakt en komen we binnen op 66.936 dollar.

Kan Bitcoin nog verder dalen?

Veel investeerders zullen zich afvragen of Bitcoin vanaf hier nog verder kan dalen. Na de mislukte poging om boven de 70.000 dollar uit te klimmen op 12 juni, na het positieve CPI-rapport uit Amerika, is de digitale munt weer terug op ongeveer 67.000 dollar.

Volgens de populaire analist Mark Cullen, die handelt op basis van Elliott Wave Theory, kan de digitale munt vanaf hier nog terugvallen naar het niveau van 63.000 dollar.

Volgens Mark Cullen is de kans groot dat we nog iets dalen met Bitcoin, om vervolgens vanaf de eerste rode box in de bovenstaande grafiek op te springen.

Lukt dat niet, dan zakken we terug naar de tweede rode box en lijkt de Bitcoin koers van 63.000 dollar een mogelijkheid voor de analist. Als Bitcoin die raakt, dan gaan we ook daarna weer stijgen, zo is de overtuiging van Cullen.

Bitcoin verliest belangrijk bewegend gemiddelde

Michaël van de Poppe is ook in de technische gezondheid van Bitcoin gedoken door de grafieken te bestuderen. Daarbij is hij tot de conclusie gekomen dat Bitcoin het 50-daagse exponentiële bewegende gemiddelde (EMA) is verloren.

Die ligt momenteel op 67.011 dollar en daar handelt Bitcoin op het moment van schrijven inderdaad onder. Daarnaast lijkt Bitcoin tot nu toe nog vast te houden aan een “cruciaal steunpunt” in de vorm van het 100-daagse exponentiële bewegende gemiddelde op 66.000 dollar.

Daarna zou het 200-daagse exponentiële bewegende gemiddelde de laatste verdedigingslinie zijn voor Bitcoin op 64.000 dollar.

Wat denk jij? Gaan we nog verder dalen of is de meeste ellende wel voorbij voor Bitcoin?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
De Bitcoin wallet van Duitsland is bijna leeg
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen