Shiba Inu, SHIB
Shiba inu

Hoe verloopt de herlancering van Shibarium?

De livegang van het langverwachte layer-2 netwerk, Shibarium, viel op zijn zachts gezegd tegen waardoor er halsoverkop een herlancering moest plaatsvinden. Gelukkig lijkt dit tot nog toe goed te verlopen. Het layer-2 protocol ervaart namelijk sterke groei. Veel Shiba Inu (SHIB) investeerders hopen nu op een stijging van de koers, maar is dit wel waarschijnlijk?

Shibarium adoptie

Om een beeld te krijgen van de verwachtingen duiken we de data in. In onderstaande figuur zijn gegevens te zien van het on-chain data platform van het netwerk, Shibarium Scan te zien. Wat meteen opvalt is dat in korte tijd het aantal transacties flink is toegenomen.

Op 23 augustus begonnen de eerste transacties op het netwerk verwerkt te worden en een week later ervaart het netwerk al ruim 550.000 transacties. Op haar piek ervaarde het layer-2 protocol iets meer dan 132.000 transacties per dag, dit is momenteel iets terug gezakt tot onder de 80.000. Als Shibarium dit tempo vol houdt kan het netwerk in een maand tijd de grens van 2 miljoen transacties voorbijstreven. 

On-chain data van het Shibarium netwerk
On-chain data van het Shibarium netwerk – ShibariumScan.io

Daarnaast is het aantal adressen op het netwerk ook flink gegroeid. In een week tijd zijn er nu al ongeveer 337.000 wallets op Shibarium. Als we deze trend doortrekken kunnen we in minder dan een maand tijd mogelijk een miljoen adressen op het netwerk zien.

Verwachtingen SHIB koers

Aan de data is duidelijk te zien dat er een sterke vraag is naar het layer-2 netwerk. Een grotere gebruikersbasis zal natuurlijkerwijs bijdragen aan het netwerkeffect, waarbij de waarde van het netwerk toeneemt naarmate meer mensen het gaan gebruiken. Echter, als veel van de nieuwe transacties en wallets speculatief van aard zijn, kan dit leiden tot kortstondige prijspieken gevolgd door correcties. Als de groei wordt gedreven door echte adoptie en gebruik, kan dit wijzen op een stabielere en duurzame groei van de SHIB koers.

Momenteel kent de prijs van de munt nog geen omslag in het sentiment. De koers daalde in de afgelopen 24 uur met bijna 3% en in de afgelopen twee weken zelfs met ruim 17%.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

ShibaSwap eindelijk live op Shibarium, met nieuwe functies en meer Shiba Inu-burns
Waarom stijgt de Shiba Inu koers vandaag?
4 redenen waarom de Shiba Inu koers fors is gestegen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?