Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Hoekstra: ‘We moeten crypto reguleren niet verbieden’

Wopke Hoekstra vertelt de zorgen van de CPB-directeur Pieter Hasekamp omtrent crypto wel te snappen, maar zegt ook dat een verbod geen goede optie is.

“Mijn waarneming is dat het effectiever is om er in Europees verband toezicht op te houden dan het te verbieden in Nederland, zo vertelt de minister van Financiën”


Hoekstra ziet geen heil in crypto verbod

Hasekamp zei afgelopen vrijdag dat hij wilt dat cryptomunten zoals de Bitcoin verboden worden.

“Het uiteindelijke klappen van de crypto bubbel is onvermijdelijk”, zei de CPB-topman. “Hoe langer we wachten, hoe groter de negatieve gevolgen van de crash zullen zijn.”

Er kwam direct veel kritiek op de uitspraken van de directeur van de CPB en ook Hoekstra is het dus niet eens met de mening van Hasekamp. Hoekstra vertelt dat het belangrijk is regels op te stellen, bijvoorbeeld om witwassen tegen te gaan. Precies dit gebeurd nu ook al door De Nederlandsche Bank. Die houdt streng toezicht op bedrijven die op deze markt actief zijn.

Ook benadrukt de minister dat hij in 2017 al heeft gewaarschuwd op het beleggen in Bitcoins. Mensen moeten voorzichtig zijn met hun geld, maar het blijft een eigen afweging.

Hasekamp vindt dat toezicht juist geen zin heeft. Het reguleren legitimeert crypto’s als een bonafide financieel product, zegt hij. Hoekstra benadrukt aan de andere kant dat het geen zin heeft om alleen in Nederland cryptomunten te verbieden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten