Shiba inu, SHIB
Shiba inu

Hoeveel Shiba Inu tokens zijn er verbrand in 2023?

De Shiba Inu-token (SHIB) heeft moeite om momentum te winnen. Al enkele maanden slaagt de token er niet in om op een consistente manier boven het weerstandsniveau van $0,000011 uit te stijgen. Deze teleurstellende prestaties worden weerspiegeld in de afname van de verbrandingsgraad van SHIB-tokens in het afgelopen jaar.

Ondanks dat er in 2023 miljarden SHIB-tokens zijn verbrand – wat wijst op een zekere mate van activiteit en op lange termijn de munt schaarser zou moeten maken – is er nog steeds een daling in verbranding te zien vergeleken met 2022.

Overzicht van SHIB-tokenverbranding in 2023

In 2023 werden volgens Shibburn meer dan 76 miljard SHIB-tokens verbrand, wat een daling van 8,33% is in vergelijking met 2022. In dat jaar werden meer dan 83 miljard SHIB-munten uit de circulatie gehaald. Deze verbrandingscijfers van 2023 vielen tegen, vooral gezien de hoge verwachtingen. Men had een exponentiële toename in de verbranding verwacht door de introductie van Layer-2 Shibarium. Echter, tot december bleef de maandelijkse verbranding van SHIB-tokens relatief laag. In december was er echter een significante toename, met dank aan Shibarium, dat verantwoordelijk was voor het verbranden van ongeveer 33,8 miljard SHIB-tokens.

Deze lichte daling in de verbrandingsgraad lijkt deels te wijten aan een bearish markt in 2023, waarin het project zijn laagste waardering in twee en een half jaar tijd bereikte. Nu de cryptomarkt tekenen van herstel toont, hopen investeerders op een toename van de activiteit op het netwerk, wat mogelijk ook de verbrandingsgraad zal doen stijgen.

Mysterieuze aankondiging Shiba Inu

Ondertussen werken de ontwikkelaars van het project hard aan nieuwe innovaties en samenwerkingen. Onlangs plaatste Shytoshi Kusama, de hoofdontwikkelaar van Shiba Inu, een cryptisch bericht op sociale media met enkel een handdruk-emoji, wat leidde tot speculaties over mogelijke nieuwe partnerschappen, met name gericht op Shibarium. Andere geruchten lijken te hinten op een lancering van ShibaSwap 2.0, de gedecentraliseerde exchange (DEX) van het platform.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Shiba Inu of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Shiba Inu nieuws

Shiba Inu ontwikkelaars kondigen Shibarium hard fork aan
Shiba Inu’s Shibarium krijgt nieuwe updates
Nieuwe Shiba Inu-investeerder koopt miljarden SHIB-tokens
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?