Bitcoin en ethereum
Stablecoin

Hoeveelheid stablecoins op grote beurzen wijst op bodem cryptomarkt

Stablecoins zijn een middel om fiatgeld aan te houden bij een beurs als je even onzeker bent over de toekomstige koers van Bitcoin of andere cryptomunten. Wat we vaak zien is dat Bitcoin een bodem vormt als het aantal stablecoins ten opzichte van de totale market cap een piek bereikt. Over de jaren heeft er zich een interessant trendkanaal gevormd, waarmee toppen en bodems redelijk voorspelbaar ogen.

Het stablecoin trendkanaal

Will Clemente publiceerde vandaag op Twitter een interessante grafiek, waarin middels een duidelijk kanaal te zien is dat het aantal stablecoins op de beurzen in juni een piek bereikte. Sinds die piek is het aantal stablecoins op de beurzen gedaald en is de Bitcoin koers gestegen. Dat is op zich niet vreemd, want stablecoins zijn in principe een middel om uiteindelijk weer mee in Bitcoin of andere cryptovaluta te stappen.

Hoe meer stablecoins er bij de beurzen aanwezig zijn, hoe meer potentie er is om de koers een boost te geven. Als al die houders van stablecoins ineens besluiten dat het moment daar is om in te stappen, dan kan het hard gaan met de koers. In de bovenstaande grafiek is te zien dat Bitcoin uitbodemde op het moment dat het aantal stablecoins bij de grote beurzen de top van het trendkanaal aantikte.

Is de bodem bereikt?

Op basis van deze en vele andere indicatoren zou je kunnen stellen dat we de bodem bereikt hebben. Het valt echter niet te ontkennen dat de Bitcoin koers de afgelopen maanden juist gedomineerd is door de macro-economische omstandigheden. Die zijn er voor Bitcoin zeker nog niet beter op geworden. De inflatie staat nog altijd op een recordhoogte en centrale banken lijken moeite hebben om die onder controle te krijgen.

Komende woensdag wordt de Amerikaanse CPI gepubliceerd en dat lijkt weer een belangrijk moment voor de markt te worden. Als die wederom hoog uitvalt, dan heeft de Federal Reserve geen enkele reden om te stoppen met de renteverhogingen. Zeker niet omdat de banenmarkt in de Verenigde Staten er beter opstaat dan ooit met een werkloosheid van slechts 3,5 procent.

Stablecoin nieuws

Tether breidt uit naar Celo-netwerk voor snelle en goedkope betalingen
Tether overschrijdt market cap van $100 miljard
Circle gaat samenwerking aan met Overdare
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen