Worldcoin
Altcoin, Blockchain, Worldcoin

Hongkong: Worldcoin-project overtreedt privacywetten

Het Office of the Privacy Commissioner for Personal Data (PCPD) in Hongkong heeft geconcludeerd dat het Worldcoin-project de Personal Data (Privacy) Ordinance (PDPO) schendt.

Privacycommissaris Ada Chung Lai-ling heeft een handhavingsbevel uitgevaardigd, waarin wordt geëist dat Worldcoin onmiddellijk stopt met het scannen en verzamelen van iris- en gezichtsbeelden van het publiek.

Onderzoek in januari van dit jaar gestart

Het onderzoek naar Worldcoin begon in januari 2024 om de privacyrisico’s van de identiteitsverificatiemethoden te evalueren. Tussen december 2023 en januari 2024 voerde de PCPD tien geheime bezoeken uit aan zes locaties waar Worldcoin actief was.

De PCPD stelde vast dat het verzamelen van gezichtsbeelden overbodig was, aangezien de operators al persoonlijk de menselijkheid van de deelnemers konden verifiëren. Bovendien schoot Worldcoin tekort in het verstrekken van voldoende informatie, wat een geïnformeerde toestemming onmogelijk maakte.

De privacyverklaring van Worldcoin was niet beschikbaar in het Chinees, waardoor niet-Engelssprekende deelnemers het beleid niet konden begrijpen. De operators van de irisscanapparatuur gaven ook geen uitleg over de mogelijke risico’s van het delen van biometrische gegevens en beantwoordden geen vragen van deelnemers.

De PCPD oordeelde dat het verzamelen van gezichts- en irisbeelden oneerlijk en onwettig was, in strijd met de principes van gegevensbescherming. Het langdurig bewaren van gevoelige biometrische gegevens door Worldcoin, uitsluitend voor AI-modeltraining, werd als ongegrond beschouwd.

Worldcoin bevestigde dat tijdens de operaties in Hongkong de gezichten en irissen van 8.302 personen werden gescand voor verificatie. Het project, gelanceerd in 2021, heeft wereldwijd aandacht getrokken van toezichthouders vanwege privacykwesties, wat eerder leidde tot de opschorting van diensten in Kenia en India.

Altcoin nieuws

Crypto analist voorspelt opleving van kleinere altcoins
Terraform Labs stopt activiteiten na schikking van $4,47 miljard met SEC
Licht Andrew Tate zijn volgers op met memecoins?
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken