Axie Infinity Game
Blockchain

Hoofd van Axie Infinity verplaatste miljoenen aan gametokens voor transactie-bevriezing

Naar verluidt verplaatste de CEO van Axie Infinity miljoenen aan dollars van het governance-token (AXS) van de videogame net voordat ze de transacties bevroor na een hack ter waarde van $620 miljoen.

Grote transactie van $3 miljoen

Er zou een grote transactie gedaan zijn ter waarde van $3 miljoen aan Axie’s AXS-tokens op de populaire cryptocurrency exchange Binance. De transactie is inmiddels toegelicht door een woordvoerster van Sky Mavis. Zij gaf aan dat de acties een poging waren om de financiën van het bedrijf te ondersteunen.

Hun AXS-token kent sinds eind van 2021 lagere handelsvolumes en scherpe waardedalingen. Sky Mavis zou naar verluidt in een betere positie zijn om financiering veilig te stellen als het meer AXS op Binance zou hebben.

Handel met voorkennis slechts speculatie

Door de opmerkelijke timing van de transactie werd de CEO beschuldigd van handel met voorkennis. Deze beschuldigingen zijn nu weerlegd. De CEO heeft aangegeven dat deze speculatie ongegrond en vals was. Hij wees er vervolgens op dat het oprichtende team van Sky Mavis circa 7,5 miljoen dollar van een bekende Axie multisignature-wallet naar het Ronin Network heeft gestort voorafgaand aan het sluiten van de brug om te voorkomen dat short-sellers worden geactiveerd.

Eerder had Axie zijn Ronin Bridge op het Ethereum-netwerk opgeschort nadat ze een beveiligingsinbreuk hadden opgelopen. De bridge werd succesvol aangevallen waardoor ongeveer $620 miljoen gestolen kon worden. Sindsdien heeft Sky Mavis ongeveer $150 miljoen opgehaald bij diverse partijen als Binance, Animoca Brands, Andreessen Horowitz, Dialectic en Paradigm om gebruikers die door de hack waren getroffen, terug te betalen.

Dit heeft er toe geleid dat gebruikers weer vertrouwen kregen in de videogame. Hierdoor keerde aanzienlijke gebruikersaantallen terug naar de videogame. De nieuwe update van de game, Axie Infinity: Origin, kreeg ook meer downloads en het Land staking-aanbod van het bedrijf zag ook een aanzienlijke hoeveelheid aan activiteit. Het is momenteel nog niet bekend wat de volgende stap van de videogame zal zijn.

Blockchain nieuws

Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?