Shiba inu token
Shiba inu

Hoofdontwikkelaar Shiba Inu werpt blik op de toekomst

De hoofdontwikkelaar van Shiba Inu werpt een blik op de toekomst voor zijn munt een waarschuwt daarbij ook voor potentiële oplichters. In een nieuwe blogpost praat Shytoshi Kusama over toekomstige ontwikkelingen voor de memecoin, waaronder een nieuwe lijn met fysieke producten die bijna op de markt komt.

Het plan is om die fysieke producten ook te koppelen aan de blockchain via Shibarium, het layer-2 protocol van Shiba Inu.

Unieke benadering

Volgens Kusama is Shiba Inu bezig met een unieke benadering als het gaat om de digitale authenticatie van fysieke items. Ze willen hier zogenaamde near field communication chips (NFCs) voor gebruiken. “De creatie van fysieke items en de koppeling aan de blockchain maakt ons uniek en laat een toepassing voor Shibarium zien”, aldus Kusama.

“De NFC-chips kunnen je aan dynamische locaties koppelen, waarmee er veel mogelijkheden ontstaan die ideaal zijn voor ondernemingen. Dat betekent ook dat mensen die bijvoorbeeld spullen verkopen op ETSY of een eigen website hebben voor hun producten, simpelweg een Shibacal NFC tag kunnen toevoegen om die voor hun producten te gebruiken. Je bent getuige van een primeur”, zo spreekt een enthousiaste Kusama.

Verder waarschuwt de ontwikkelaar voor het feit dat SHI en TREAT nog niet gelanceerd zijn. Shi moet de stablecoin van Shiba Inu worden, terwijl TREAT een beloning-token is. Kusama maakt zich zorgen over oplichters die van deze lancering willen profiteren.

Wees voorbereid

Oplichterij is helaas nog een thema dat aan de crypto-industrie gekoppeld is. Als grote namen als Shiba Inu met nieuwe tokens of ideeën komen, dan duurt het niet lang voordat oplichters daar met namaak-tokens op inspelen.

“En nee, Treat en Shi zijn nog niet beschikbaar, laat je alsjeblieft niet oplichten”, aldus een bezorgde Kusama. Het is te hopen dat mensen die uitspraken serieus nemen en goed onderzoek doen voordat ze inkopen.

Het zou voor de industrie niet goed zijn als deze vormen van oplichterij zich blijven voordoen. Aan de andere kant kan dat juist wel goed zijn voor Bitcoin, omdat dat een merk is waar mensen ondertussen wel op vertrouwen.

Shiba Inu nieuws

Shiba Inu ontwikkelaars kondigen Shibarium hard fork aan
Shiba Inu’s Shibarium krijgt nieuwe updates
Nieuwe Shiba Inu-investeerder koopt miljarden SHIB-tokens
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?