Nieuws, Trending

Hoofdverdachte in Bitcoin scam van €21 miljoen gearresteerd in Thailand

De Thaise inwoner Prinya Jaravijit, heeft naar verluidt een Finse belegger van €20.7 miljoen aan Bitcoin (BTC) bedrogen. Hij is onlangs gearresteerd op Suvarnabhumi Airport in Bangkok.

Borgtocht

Jaravijit was op weg van Zuid-Korea naar de VS. Hier verbleef hij 2 maanden na de gevangenschap van zijn broer, dat in verband staat met dezelfde misdaad. Kort nadat Jaravijit werd gearresteerd, die overigens gezocht werd op beschuldiging van samenzwering om te frauderen en witwassen van geld, werd hij afgeleverd bij de lokale politie waar hij vervolgens werd ondervraagd. Zijn advocaten bereiden zich naar verluidt voor op borgtocht.

Misleid

Volgens het artikel diende de Finse belegger Aarni Otava Saarimaa in januari samen met zijn Thaise zakenpartner Kaewkasee een klascht in bij de Thai Crime Supression Division (CSD). In deze aanklacht beweerden zij dat Jaravajit met 6 andere verdachten hen had misleid tot het investeren van €20.7 miljoen aan BTC. Hier zouden ze vervolgens dividend over krijgen. Saarima en Kaewkasee hebben echter nooit dividenden ontvangen van de zogenaamde investering, een bewijs van investering in DRG, en werden tevens niet uitgenodigd voor een aandeelhoudersvergadering. Het CSD verklaart dat het geld uit hun BTC-portemonnee is gehaald, is omgezet in baht en vervolgens door de vermeende fraudeurs is uitgegeven.

Niet de eerste keer

Eerder legde het Thaise bureau voor het witwassen van geld €5.6 miljoen beslag op het gezin van Jaravijit en andere mensen die met de zaak te maken hadden. Nu bereidt het bureau zich voor om de verdachten met fraude in rekening te brengen.