Nieuws, Trending

“Hopelijk branden ze in de hel” zegt ETH oprichter over crypto exchanges

De oprichter van Ethereum (ETH) Vitalik Buterin is zeer kritisch op gecentraliseerde crypto exchanges. Hij zegt in een interview met TechCrunch dat hij hoopt dat ze zullen branden in de hel.

Decentralisatie is de toekomst

Buterin hecht heel veel waarde aan decentralisatie en dat herhaalt hij dan ook vaak in het interview met TechCrunch. De Ethereum oprichter zegt dan ook dat gedecentraliseerde platforms ervoor zullen zorgen dat de grote gecentraliseerde crypto exchanges steeds minder macht zullen krijgen. “de domme koning (gecentraliseerde exchanges) die de macht heeft zal verdwijnen uit de crypto wereld”.  Tip: Hieronder kun je het hele interview met Vitalik Buterin terugkijken.

Waarom is de maker van Ethereum zo boos op de crypto exchanges?

Vitalik bekritiseerde de gecentraliseerde platforms omdat ze volgens hem bepalen welke cryptocurrencies groot worden. Ze hebben veel te veel macht. Dit doen ze door de zo genoemde ‘listing fees’ te vragen. De Crypto’s moeten eerst tien tot 15 miljoen dollar betalen aan de exchange voordat ze toegevoegd worden. “Ik hoop echt persoonlijk dat gecentraliseerde exchanges zullen branden in de hel.” Naast het machtsmisbruik is het volgens de ETH oprichter een must om gedecentraliseerd te zijn. Openheid en transparantie is namelijk heel belangrijk zegt hij.