Prijsanalyse

Horizen (ZEN) prijsanalyse 10 december 2020

Vandaag analyseert onze crypto analist de ZEN grafieken en vertelt hij wat je deze week kunt verwachten van Horizen.


Horizen (ZEN) dag-grafiek

Deze week heeft onze analist gekeken naar een aantal munten die flink gedaald zijn, maar interessant kunnen zijn voor de aankomende tijd. Horizen viel gelijk op.

Na een stijging van ruim 200% is ZEN in een fase terecht gekomen om even op adem te komen. Als we de impulse wave meten met de Fibonacci zien we een golden pocket op de grijze zone die als support moet gaan dienen voor een succesvolle s/r flip.


Horizen (ZEN) 6-uurs grafiek

ZEN zit duidelijk in een neerwaarts kanaal met lower highs en lower lows. De ema100 zit vlak boven de koers en dient als weerstand. De ema200 lijnt uit met de grijze zone en moeten beide voor support gaan dienen. Vanaf gisteren lijkt er een soort van consolidatie op te treden, wat we straks op lower timeframe beter kunnen zien.

De rsi beweegt ook zijwaarts op de 30 lijn en lijkt momenteel de ema willen te kruisen. Op de lbr en macd zien we het bearish momentum afnemen en lijkt een bullish cross-over ook hier te willen gaan komen.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Horizen (ZEN) 1-uur grafiek

Op de 1 uur grafiek zien we dat ZEN, na een higher high, een dubbele bodem gezet. Maar in feite is het een higher low. Een bullish signaal dus.

Echter zien we in de 1e dip van de dubbele bodem een behoorlijke wick zitten waar retail traders hoogst waarschijnlijk hun stoploss hebben staan. Grote investeerders kunnen hier makkelijk gebruik van maken om deze stops eruit te tikken voordat de koers gaat stijgen. Dit is wel iets om rekening mee te houden. Zolang de $10.8 niet geflipt is zou de hunt op de stops nog kunnen plaats vinden.

De rsi heeft een bullish cross-over gemaakt en trade momenteel tegen de middenlijn aan. De lbr lijkt te gaan volgen en tevens neemt het bullish momentum langzaam toe op de lbr. De macd heeft een kleinere dip gehad als op de twee andere indicatoren en heeft de bullish cross-over ook al ondergaan. Echter zien we hier nog wel een klein beetje bearish momentum maar dat lijkt snel te gaan switchen.


Conclusie

Zolang de grijze zone, op de high time frame, in stand blijft acht onze analist de kans groot dat de ATH op $19.653 weer getest gaat worden. Verliezen we de grijze zone dan is een daling tot aan $8 niet te voorkomen. En met een beetje pech houdt die het ook niet en zakt de koers door naar de $6.80