Video Gaming
Blockchain

Horizon Blockchain Games haalt $40 miljoen op bij grote namen

Blockchain gerelateerde videogames weten de laatste tijd steeds meer tractie te vinden. De traditionele videogame-industrie begint hierom ook steeds meer interesse te tonen in de nieuwe ontwikkelingen. Mede hierom is het Horizon Blockchain Games gelukt om $40 miljoen op te halen in een Series A-financieringsronde.

Ontwikkeling van Web3-games

Horizon Blockchain Games richt zich als startup op de ontwikkeling van Web3-games. Enkele grote namen deden mee aan de financieringsronde, waaronder Ubisoft en Take-Two Interactive. Beide bedrijven hebben naar verluidt geld geïnvesteerd in Horizon Blockhain Games. Uiteraard deden meer bedrijven mee aan de financieringsronde, waaronder BITKRAFT, CMT Digital, Everyrealm, Polygon, Sky9 Capital, Translink, Xchange en Xsolla, net als velen anderen.

Zowel Ubisoft als Take-Two heeft zich al goed bewezen binnen de crypto-wereld. Zo is Ubisoft de ontwikkelaar van grote namen als Assassin’s Creed, Far Cry en Rainbow Six, terwijl Take-Two en Rockstar games als Bioshock, Grand Theft Auto (GTA) en The Elder Scrolls uitgebracht hebben.

Bedrijf verder laten groeien

Horizon heeft laten weten dat de opbrengsten van de financieringsronde ingezet worden om het ecosysteem van het bedrijf verder te laten groeien. Dit kunnen ze doen door hun personeelsbestand uit te breiden, waardoor een betere productontwikkeling mogelijk wordt.

Waar het blockchain-concept nog wel eens als iets lastigs ervaren wordt, ligt Horizon’s focuspunt voor nu op het bouwen van gebruiksvriendelijke Web3-producten. Hierover zeggen ze het volgende:

Onze Series A-financiering stelt ons in staat om het Sequence-ecosysteem te laten groeien door meer bouwers naar het platform te trekken en de volgende generatie videogames en -applicaties mogelijk te maken.

Ook zullen ze een deel van het geld gebruiken om Skyweaver te verbeteren. Skyweaver is als het ware het vlaggenschip van het bedrijf, die door hunzelf als ‘de beste blockchain-game’ genoemd wordt. Tot slot willen ze NiftySwap lanceren, wat op zijn beurt een gedecentraliseerde marktplaats is voor Semi-Fungible Tokens (SFT’s). Hierdoor wordt de uitwisseling van op het web gebaseerde in-game-items en Metaverse verzamelobjecten mogelijk.

Wat is een SFT eigenlijk?

Een SFT behoort tot een relatief nieuwe groep van tokens die tijdens hun levenscyclus zowel fungibel als niet-fungeerbaar kunnen zijn. In eerste instantie gedragen SFT’s zich als gewone fungibele tokens omdat ze kunnen worden verhandeld met andere identieke SFT’s. Het proces van transformatie van een fungibel naar een niet-fungible token bij inwisseling is waar semi-fungible tokens hun naam krijgen.

Een voorbeeld van zo’n SFT kan een (geldige) Amazon-voucher zijn. Als je een geldige Amazon-voucher ter waarde van $10 gebruikt, zou dezelfde waarde hebben als een identieke voucher met dezelfde vervaldatum en zou daarom uitwisselbaar zijn.
De onderscheidende factor die deze speciale soorten tokens “semi-fungeerbaar” maakt, is dat zodra ze zijn ingewisseld, de vervangbare tokens hun nominale waarde verliezen. Dat verlies van uitwisselbare waarde maakt de verlopen tokens niet-fungeerbaar.

Blockchain nieuws

Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
VS en Nigeria bespreken partnerschap in digitale economie en AI
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’