Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

HSBC en Tata Steel voeren papierloze blockchain handelstransactie uit

HSBC, een investeringsbankbedrijf, heeft samen met de Nederlandse staalmaker Tata Steel een door de blockchain aangedreven papierloze handelstransactie uitgevoerd. Door de deal zal Tata Steel een lading staal exporteren naar Universal Tube & Plastic Industries in de Verenigde Arabische Emiraten.


Onderzoeken van blockchain-technologie

Met deze transactie laten beide bedrijven zien dat ze de relatief nieuwe technologie omarmen en tevens aan het onderzoeken zijn. Wellicht zullen meer van dit soort transacties dan ook op de korte termijn volgen.

De (digitale) kredietbrief is door HSBC UAE uitgegeven voor Universal Tube & Plastic Industries, waarbij HSBC India de adviserende en onderhandelende bank is voor in dit geval Tata Steel India. De transactie uit uitgevoerd door een samenwerking tussen Tata Steel en Contour. De Vice-President van Tata Steel India laat het volgende weten over de samenwerking:

“Dit unieke initiatief, dat nu uitgevoerd wordt in samenwerking met HSBC (India), toont onze voortdurende inspanningen om door technologie geleide verstoringen te leiden door de status quo uit te dagen en de opzet van de wereldhandel opnieuw uit te vinden.”


Blockchain heeft ook commerciële en operationele levensvatbaarheid

Deze transactie laat zien dat blockchain als alternatief voor conventionele en traditionele uitwisselingen van papieren documentatie ook een commerciële en operationele levensvatbaarheid heeft. Tata Steel heeft inmiddels aangegeven dat ze in de toekomst van plan zijn om vergelijkbare kansen maar dan in andere regio’s aan te grijpen. Ook HSBC India is verheugd over de nieuwe samenwerking. Hitendra Dave, Head-Global Banking & Markets bij HSBC India laat hier het volgende over weten:

“Wij zijn zeer verheugd om samenwerking met Tata Steel aan te gaan. Deze (blockchain) transactie is een zeer belangrijke stap in de richting van massale, globale commercialisering en acceptatie van deze technologie. Wij kijken uit naar de impact ervan op de wereldwijde handelsfinanciering.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten