Blockchain

HTC van plan om blockchain smartphone met Binance DEX ondersteuning te lanceren

De Taiwanese smartphonefabrikant HTC heeft laten weten dat het aan een speciale editie van zijn EXODUS-smartphonelijn werkt. Deze speciale versie gaat naar verluidt ondersteuning bieden voor Binance DEX en de cryptocurrency van Binance, BNB.


HTC Exodus blockchain-smartphone

Tijdens het Consensus-evenement in 2018 heeft HTC al bekend gemaakt dat het zou gaan werken aan de Exodus blockchain-smartphonelijn. Dit was destijds ‘s werelds eerste native blockchain-smartphone.

Deze blockchain-smartphone is inmiddels gelanceerd in Europa en in de Verenigde Staten (VS). Aanvankelijk was de smartphone alleen te koop met Bitcoins (BTC), voor 0,15 BTC. Later kon de telefoon ook gekocht worden voor Euro’s (€) of Dollars ($).

Gebruikers van deze Exodus-lijn konden gebruik maken van een ingebouwde cryptocurrency-wallet en een DApps-browser. De ingebouwde cryptocurrency-wallet gebruikt een vertrouwde uitvoeringsomgeving om privésleutels en gevoelige data te beschermen.

HTC heeft inmiddels veel feedback van zowel gebruikers als ontwikkelaars ontvangen op deze Exodus 1 en is van plan om deze te verwerken in de nieuwe blockchain-smartphone. Zo krijgt de nieuwe smartphone naar verludit meer opslag om daadwerkelijk als volledig Bitcoin-knooppunt te kunnen runnen zonder dat hier externe opslag voor moet worden aangeschaft. In de originele Exodus 1 moest hier namelijk een externe micro-SD kaart voor worden aangeschaft.


Integratie Binance Chain

Bij de nieuwe blockchain-smartphone zal de Binance Chain worden geïntegreerd met de ingebouwde Zion-wallet applicatie. Hierdoor krijgen gebruikers naar verluidt rechtstreeks toegang tot de Binance DEX, via de smartphone. De nieuwe smartphone gaat naar verluidt circa $599 kosten, via de website van HTC. Het is nog niet duidelijk of de smartphone ook in de winkel komt te liggen.