HTC voegt ondersteuning voor Bitcoin Cash toe aan smartphone

HTC heeft ondersteuning voor Bitcoin Cash (BCH) toegevoegd aan de HTC Exodus 1-Smartphone. Volgens het bedrijf komt dit doordat BCH een betaalmethode is voor een steeds grotere groep consumenten.


Smartphones worden steeds belangrijker

Volgens HTC is cryptocurrency een nieuwe kader voor consumentenelektronica. Dit nadat smartphones een goed platform blijken te zijn voor wereldwijde ontwikkeling en innovatie op dit gebied. Het bedrijf is dan ook van mening dat smartphones de kern van digitale identiteit zal gaan vormen in de toekomst. Smartphones zullen hierdoor steeds belangrijker gaan worden, ongeacht hoe belangrijk ze nu al kunnen zijn voor gebruikers.


Langere routekaart

De toevoeging van BCH is volgens HTC slechts een deel van een langere routekaart. De HTC Exodus One markeert hiermee een nieuw begin voor gebruikers en hun gegevens. Om gebruikers te kunnen beschermen, moet er een echte decentralisatie zijn doorgevoerd, aldus het bedrijf. De Exodus 1 zet hier de eerste stappen. HTC ziet dit dan ook als opstapje naar hoe mensen hun eigen digitale middelen en identiteiten in hun zak hebben.

Er zijn dan ook grote plannen voor de Exodus-smartphonelijn. Zo kunnen de komende Exodus-smartphones als volledig knooppunt werken binnen de BTC-blockchain. Dit is nog nooit eerder gebeurd binnen de smartphone-branche en HTC zou hiermee dus een primeur kunnen binnenhalen.

Hoe belangrijk Blockchain-smartphones echt zullen zijn in de toekomst is onvoorspelbaar. Slechts tijd kan dit laten blijken.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken