Blockchain,

HTC wil tweede generatie Blockchain Smartphone lanceren in 2019

HTC, de Taiwanese consumentenelektronica fabrikant bekend van onder andere de HTC One M8, heeft plannen voor een nieuwe blockchain smartphone. Hiermee wil het bedrijf een tweede generatie van blockchain smartphones tot leven roepen.


Stimuleren verkoop smartphones

Volgens HTC is de ontwikkeling van deze nieuwe smartphone een poging om de verkoop van smartphones te stimuleren. Hiernaast probeert het bedrijf hierdoor het blockchain-ecosysteem van HTC te vergroten. De vernieuwde smartphone is een opvolger van de “Exodus”. De HTC Exodus was de eerste op de blockchain gebaseerde smartphone van het bedrijf.


Verkoop Exodus deed het goed

De Exodus-telefoon van het bedrijf voldeed aan de verwachtingen. HTC merkte hierbij op dat niet alleen gebruikers van Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH) de smartphone gebruikten, wat HTC wel verwachtte. Echter gebruikten veel startups met handel in de cryptocurrency de smartphone ook, wat ervoor zorgde dat de vraag naar het toestel flink toenam.

Met de tweede generatie blockchain smartphone wil HTC zich richten op het uitbreiden van de ondersteunde blockchain-apps. Hierbij kun je denken aan het browsen op het internet en sociale media. Deze apps vullen de al bestaande functies van de telefoon aan zoals het beheren van cryptocurrencies.


Peer-to-Peer verbindingen

De nieuwe apps zullen gebruik maken van peer-to-peer verbindingen om met elkaar te communiceren. Dit betekent dat de gebruikelijke routes naar de cloudservers worden vermeden. Hierdoor kent deze vorm van communicatie geen vaste servers. Dit zou efficiënter moeten zijn en meer veiligheid bieden voor de gebruiker.