Nieuws

Hublot onthult nieuw horloge, alleen beschikbaar voor Bitcoin

Het Zwitserse horlogemerk Hublot heeft zijn nieuwe horloge onthuld. De horloge wordt de Big Bang Blockchain genoemd. Het model wordt gemaakt ter gelegenheid van het 10 jarige jubileum van de Bitcoin.

Hublot maakt 210 gelimiteerde Bitcoin horloges

Er worden slechts 210 stuks gemaakt van de speciale gelimiteerde editie. Deze speciale Hublot horloges kunnen alleen gekocht worden met Bitcoins. Het maximale aantal van 210 stuks is gekozen omdat dit het het maximale aantal Bitcoins symboliseert. Er zullen namelijk nooit meer dan 21 miljoen Bitcoins op de markt komen. Om het speciale model te promoten en verkopen is de horloge fabrikant een samenwerking gestart met Octagon Strategy Limited (OSL). OSL is een grote digitale Aziatische broker. Dit bedrijf gaat Hublot helpen bij het verwerken van klantgegevens tijdens de voorverkoop. Om de de speciale Big Bang Blockchain horloge te kopen, moet een koper zich registreren op een speciale website. OSL zal de gegevens bevestigen en de betalingsgegevens met de e-mail verzenden. Begin 2019 zal het speciale Hublot model aan de klanten worden geleverd.

Hublot is gecharmeerd van Bitcoin en Blockchain

Hublot is zeer gecharmeerd van de Bitcoin maar ook zeker van de blockchain technologie. Het Zwitserse merk noemt het dan ook een revolutie in het financiële systeem: “Door toe te staan dat digitale informatie wordt gedistribueerd, creëert de Blockchain technologie de ruggengraat van een nieuw type internet. Hoewel de technologie bekend staat om haar originaliteit, wordt ze beschouwd als een van de krachtigste en snelst groeiende handelshulpmiddelen, om nog te zwijgen van onbeperkte mogelijkheden. Blockchain zal een revolutie veroorzaken.” Hublot is niet de enige die het jubileum van de Bitcoin viert. Zo heeft een kunstgalerie in Parijs een tentoonstelling genaamd Bitcoin Art aangekondigd. Bij dit evenement kan elk product gekocht worden met Bitcoins en andere crypto’s zoals Ethereum, Litecoin en Monero.