Nieuws, Trending

Eerste huis in het noord-oosten van de VS verkocht voor Bitcoins

Een primeur in de Verenigde Staten. Een huis gelegen in Delaware is verkocht voor een waarde van $1.350.000 in ruil voor Bitcoins. Op het moment van de deal waren dit ongeveer 208 Bitcoins.  Naast dat dit voor het eerst is in Delaware, is dit voor het eerst in het hele noord-oostelijk gedeelte van de Verenigde Staten. 

Herenhuis

Het huis mag zeker niet worden onderschat. Het is een mooi en groot herenhuis dat op een stuk grond van 4.2 hectare in Newark, Delaware staat. In het huis bevindt zich onder andere een theater, een wijnkelder en een zwembad. De makelaar is erg trots op de verkoop van ‘het Bitcoin huis’: “Ik heb het Bitcoin huis verkocht! Niet alleen het eerste huis dat is verkocht door middel van een betaling in Bitcoin in Delaware, maar in de hele regio noord-oost en tevens één van de weinige gebouwen ter wereld op dit moment.”

Zeldzaam

Op het moment is het nog vrij zeldzaam dat een huis verkocht wordt door middel van een betaling in Bitcoin. Het komt nog zeer zelden voor. Echter gebeurt dit steeds meer. Zo heeft de grootste Bitcoin deal van het moment plaatsgevonden in Miami, Florida in begin 2018. Hier ging het om een bedrag van $6.000.000, ofwel ongeveer 455 Bitcoins voor een huis met 7 slaapkamers. Over het algemeen zijn er ongeveer 20 huizen verkocht door middel van betaling in Bitcoin in het afgelopen jaar, waar een bedrag van ongeveer $1.000.000 is betrokken. Zover kunnen dit soort deals als enigszins riskant worden gezien, vanwege de stevige fluctuaties in de waarde van de Bitcoin. Wanneer dit ten zijde wordt gelegd is Bitcoin een snel en uiterst veilig betaalmiddel waardoor het zeer goed kan worden ingezet voor dit soort bedragen. BitPay kan met haar diensten de Bitcoin omzetten naar bijvoorbeeld Amerikaanse Dollars. Hierdoor kunnen handelaren en eigenaren van eigendommen de marktvolatiliteit isoleren bij het afhandelen van de Bitcoins.