Nieuws

Huobi toch op de beurs van Hong Kong

De cryptocurrency exchange Huobi heeft nu toch Pantronics Holdings Ltd. overgenomen. Dit blijkt uit een officieële aankondiging van de Hong Kong Stock Exchange (HKEx). 

Omgekeerde overname

Eerder was al bekend dat Huobi geïnteresseerd was in een omgekeerde overname voor een bedrag van €69.000.000 (€69 miljoen). Pantronics had de handel in zijn aandelen al eerder stopgezet. Hieruit bleek dat er mogelijk al een aanbod was gekomen voor een overname of fusie.

Huobi neemt iets minder aandelen over

Uit de voorgaande berichten leek het erop dat Huobi iets meer dan 73% van de aandelen van Pantronics zou gaan overnemen. Nu blijkt uit de officiële aankondiging van de HKEx dat Huobi een totaal belang van 71,67% van Pantronics heeft overgenomen. Toch heeft de overname van Huobi duidelijke kenmerken van een omgekeerde overname, maar volgens partner bij Fission Capital, Sandy Peng, dat dit voorlopig een ongecompliceerde acquisitie is. Huobi is namelijk volgens de aankondiging van plan om nieuwe blockchain-gerelateerde bedrijven te starten met deze entiteit. Peng voegde hier het volgende aan toe: “Fission heeft al jarenlange ervaring op de Hong Kong Stock Exchange en in de markt. Wij geloven dat Huobi’s rijke ervaring in deze opgroeiende sector het ideale lanceerplatform zal zijn voor alle internationale en instellingsgerelateerde bedrijven die Huobi mogelijk in de nabije toekomst zal gaan verkennen en onderzoeken.”

Nog geen officiële aankondiging van Huobi

Volgens Peng is de publicatie van de HKEx in zekere zin een aankondiging van Huobi. Volgens Peng is het onderscheid hierin tussen beide bedrijven onbelangrijk. Huobi heeft echter nog niks laten horen van de overname en heeft dus nog niks officieel naar buiten gebracht. Deze overname wordt door Peng weerlegd als een omgekeerde overname. Deze route kan voor Huobi zeer nuttig zijn als nog niet-beursgenoteerde bedrijf. Hierdoor omzeilen ze namelijk het  langdurige en complexe proces van publiek beursgenoteerd worden. Nadat de deal officieel is voltooid krijgt de koper automatisch een opname op de beurs waar het overgenomen bedrijf actief is. Een slimme zet van Huobi dus.