Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Huobi verbiedt cryptoderivatenhandel voor gebruikers in China

Huobi, de bekende wereldwijde cryptocurrency exchange heeft zijn gebruikersovereenkomst bijgewerkt. De handel in cryptoderivaten is hierdoor verboden geworden voor klanten in het rechtsgebied China.


Hardhandig optreden Chinese overheid

Het verbod op cryptoderivaten geldt niet slechts voor China, ook andere rechtsgebieden zoals Israël, Irak en Taiwan hebben dit nieuwe verbod opgelegd gekregen. Dit verbod komt nu bovenop het al lang bestaande verbod op het gebruik van zijn platform in onder meer Canada, Cuba, Hong Kong, Japan, Noord-Korea, de Verenigde Staten (VS) en Soedan. Gebruikers die deze beperkingen op wat voor manier dan ook schenden lopen het risico om hun accounts te verliezen.

Dit nieuwe verbod is waarschijnlijk te koppelen aan het hardhandige optreden tegen cryptovaluta’s vanuit de Chinese overheid. In juni van dit jaar hield het Huobi-platform nieuwe gebruikers in het land tegen om cryptoderivaten te verhandelen, terwijl ook de toegestane hefboomwerking werd verlaagd van 125x naar minder dan 5x.

Deze lat wordt nu echter weer verhoogd door de Chinese overheid, door vrijwel alle crypto-miners te dwingen om hun activiteiten binnen deze maand nog stop te zetten. Het grootste gedeelte hiervan is inmiddels dan ook al stopgezet. Sommige gebieden staan het echter toe om tot 30 juni de mining-operatie aan te laten staan, waardoor nog niet iedereen over is.


Huobi niet de enige onder meer regelgevend toezicht

Verwacht wordt dat het verbod van Huobi snel zal worden opgevolgd door andere cryptocurrency exchanges die in China actief zijn. Ook verkleint het nu al de opties die beschikbaar zijn voor Chinese crypto-handelaren in cryptoderivaten. Huobi heeft namelijk een aanzienlijk deel van deze opties in China opgevuld, die nu door andere partijen moet worden opgevuld. Het is echter nog maar de vraag voor hoelang dat is, nu een mogelijk geheel verbod op de handel in cryptoderivaten mogelijk aanstaande is.

De populaire exchange Binance is onlangs ook het onderwerp geweest van meer regelgevend toezicht. Om deze reden is recentelijk bekend geworden dat Binance zijn activiteitein in Ontario, Canada zal stoppen. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan. H

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten