Regulatie Nieuws

Binance stopt activiteiten in Ontario

De Japanse toezichthouders hebben afgelopen vrijdag een waarschuwing naar buiten gebracht, waarna Binance naar verluidt besloten heeft om zijn diensten niet meer te leveren aan gebruikers in Ontario.


Ontario beperkt rechtsgebied

Binance laat dit weten in een verklaring op hun website. Naar verluidt hebben ze hun gebruikersvoorwaarden direct bijgewerkt, waarna Ontario voor Binance een beperkt rechtsgebied geworden is. De verklaring zegt het volgende:

“Als onderdeel van onze voortdurende inspanningen op het gebied van naleving, heeft Binance zijn gebruiksvoorwaarden bijgewerkt om te bepalen dat Ontario (Canada) een beperkt rechtsgebied is geworden, met ingang van 26-06-21 om 3:59:59 AM (UTC). Helaas kan Binance niet langer doorgaan met het bedienen van gebruikers uit Ontario. Gebruikers in Ontario wordt geadviseerd om onmiddellijk maatregelen te nemen om alle actieve posities tegen 31 december 2021 te sluiten.”


Hardnekkig optreden tegen crypto-industrie

Ontario heeft de afgelopen aantal weken hard opgetreden tegen de cryptocurrency-industrie. Hiermee is het in korte tijd één van de meest agressieve crypto-regelgevers van de wereld geworden. In april van dit jaar werden bijvoorbeeld nieuwe prospectus- en registratievereisten voor cryptocurrency-uitwisselingen geïntroduceerd. Deze vereisten blijken ook hard gecontroleerd te worden; de cryptocurrency exchange Bybit zou mogelijk een rechtszaak kunnen verwachten vanuit de Canadese regelgevers. Zo zouden zij de Canadese wet “aan de kaak stellen”. Dit besluit voor een eventuele rechtszaak wordt nu echter nog in Ontario besproken en is hiermee zeker nog niet definitief.

Ook 2 bedrijven die met de cryptocurrency exchange Kucoin geassocieerd zijn worden onder druk gezet. De Canadese toezichthouders zeggen hierover het volgende:

“KuCoin exploiteert een niet-geregistreerd handelsplatform voor crypto-activa, moedigt Ontarians aan om het platform te gebruiken én stelt inwoners van Ontario in staat om crypto-activaproducten te verhandelen die effecten en derivaten zijn.”


Niet de enigen

De regelgevers in Ontario, Canada, zijn echter lang niet de enigen die de activiteiten van Binance binnen hun rechtsgebied hebben bekeken. Waar niet iedereen besluit om deze activiteiten in te perken, hebben diverse landen dit inmiddels wel gedaan. Eerder meldde de toezichthouders van Japan bijvoorbeeld dat Binance mogelijk zonder vergunning actief is in het land. Dit wordt momenteel echter onderzocht. Mocht dit zo blijken, dan zal Binance binnen korte tijd deze vergunning moeten aanvragen en ontvangen. Waar dit zeker mogelijk zal kunnen zijn, kan dit wellicht ook voor de nodige problemen gaan zorgen. Dit is momenteel nog zeer onzeker.

Gebruikers van Binance uit Canada en Japan maken zich nu echter zorgen over het einde van de service in hun land. Zij kunnen wellicht iets geruster zijn, wetende dat de crypto-handel voor sommige Amerikaanse gebruikers maandenlang bleef bestaan op de hoofdsite van Binance, zelfs na verzoeken aan gebruikers om naar Binance US te migreren. Hiernaast heeft de CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), laten weten dat er verschillende manieren zijn om een eventuele blokkade te omzeilen, die zelfs zij niet kunnen blokkeren. Het is hiermee nog onzeker of het platform van Binance volledig zal gaan verdwijnen uit Ontario.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten