Nieuws, Trending

IBM onthult een Stellar gebaseerd Blockchain betalingsnetwerk

Het bedrijf IBM heeft de beta versie van haar Blockchain World Wire (BWW) betalingsnetwerk deze week afgerond. Dit netwerk is gebaseerd op het Stellar netwerk.

Samenwerking IBM en Stellar

BWW gebruikt cryptocurrencies op het blockchain netwerk van Stellar om internationale schikkingen tussen banken in ‘near real-time’ mogelijk te maken. Dit is de nieuwste stap voorwaarts voor Stellar en IBM. De oplossing maakt gebruik van digitale activa om transacties te voltooien. De digitale activa zal dienen voor het opslaan van waarde die tussen twee partijen wordt uitgewisseld. Naast de digitale activa is het nieuwe netwerk ook bedoeld om instructieberichten te kunnen versturen. Door het gebruik van blockchain is het systeem razendsnel en vrijwel kosteloos. “Het nieuwe betalingsnetwerk zorgt ervoor dat men geld kan versturen voor een fractie van de kosten en tijd.”

IBM en Stellar worden een concurrent van Ripple

Eerder in juli kondigde IBM een partnerschap aan met Stronghold, een op Stellar gebaseerd systeem. IBM ging dit partnerschap aan om de eerste stablecoin van het Stellar netwerk te maken. De vice president van global blockchain zei toen het volgende: “We zien dit als een manier om financiële afwikkeling te bewerkstelligen in het transactionele bedrijfsnetwerk dat we hebben opgebouwd.” Door de nieuwe ontwikkeling van IBM komt er een concurrent voor Ripple bij. XRP is namelijk ook gericht op het verbeteren van de bankensector door gebruik van blockchain. IBM zegt dat blockchain het wereldwijde financiële systeem zou kunnen “revolutioneren”. Toch beschouwt het bedrijf het idee dat banken zelf verouderd zouden worden als “niet waarschijnlijk”.   Koop Stellar (XLM) | IDEAL