Nieuws

IBM steunt nieuw initiatief voor blockchain-projecten

IBM heeft zich aangesloten bij een nieuw iniatief voor een gedecentraliseerd register voor cross-blockchain projecten. Dit blijkt uit een door IBM online verschenen aankondiging.

Problemen worden getackeld

Unbounded Registry is de naam van het initiatief die wordt geleid door de blockchain-startup HACERA. Het initiatief is ontworpen om een gedecentraliseerd middel te bieden voor een aantal taken. Dit zijn taken als het registreren, opzoeken en transacties uitvoeren met verschillende blockchain-oplossingen. Unbounded Registry is gebouwd om samen te werken met alle hedendaagse gedistribueerde grootboektechnologieën. Een aantal grote problemen worden door het project getackeld, waaronder gereserveerde namen voor blockchain-projecten, de vindbaarheid van blockchain-netwerken en een catalogus van functies en services van specifieke domeinen.

Niet alleen IBM

Niet alleen IBM is een grote naam in de ledenlijst van het register. Ook bedrijven als o.a. Intel, Huawei, Batava en Hitachi hebben zich al aangemeld voor het register. Toch is IBM zeker geen nieuweling in de blockchain-technologie. De organisatie staat er om bekend dat het erg open staat openheid voor het bestuderen en toepassen van blockchain-technologie op verschillende gebieden. Ook registreert het bedrijf regelmatig patenten op het blockchain-gebied.