Prijsanalyse

Prijsanalyse

ICON (ICX) prijsanalyse 1 oktober 2020

Hoe staat het ervoor met Icon’s ICX token? Onze crypto analist bekijkt de ICX grafieken en vertelt wat je kunt verwachten.


ICX weekly chart

ICX is het hele jaar al aardig aan het stijgen met hier en daar een retrace. De trendlijn houdt nog mooi stand. Deze trendlijn heeft confluence met de golden pocket van de fibonacci. De ema’s staan nog goed gericht maar dan zou er in de komende week wel wat stijging moeten komen om dat zo te houden. De rsi is vanaf de middenlijn gebounced en is onderweg naar de bovenliggende ema. Laten we eens verder inzoomen om te kijken of we de weekly level kunnen gaan flippen.

ICX weekly chart – Bron: Tradingview

ICX daily chart

Op de dagelijkse grafiek bevindt ICX zich in een falling wedge, wat gezien wordt als een bullish patroon met een kans van slagen rond de 70%. We traden momenteel tegen de trendlijn aan. Gaan we die vandaag breken of gaan we nog iets lager de wedge in? De korte ema’s staan bearish gekruist maar lijken bij te gaan draaien. Hiervoor zou de ICON koers een candle close boven de ema100 moeten krijgen. Deze dient al 10 dagen als weerstand waarbij de ema200 als support dient. De rsi is oplopend maar bevind zich nog onder de middenlijn. Wel heeft de rsi de ema bullish weten te kruissen.

ICX daily chart – Bron: Tradingview

ICX 4h chart

Op de 4-uurs grafiek kunnen we een ascending triangle spotten waarbij de bovenkant confluence heeft met de ema100. Wanneer deze gebroken wordt is de kans groot dat het als support zal gaan dienen zoals onze analist heeft aangegeven met de blauwe lijn. Voor de korte termijn verwacht hij een uitbraak van de ascending triangle om vervolgens de eerdergenoemde falling wedge te testen. Op dit punt zal hij zelf ook naar een entry gaan zoeken om een ritje mee te kunnen pakken.

ICX 4h chart – Bron: Tradingview

Waar wel rekening mee gehouden moet worden is de mogelijke rising wedge (rode streepjeslijn) wat een bearish patroon is. De falling wedge is op dit moment nog leidend voor mij want die is op een hoger timeframe maar vergeten moeten we hem zeker niet.

De 3 korte ema’s bieden support en staan bullish gekruist. De rsi loopt gestaag omhoog maar veel power lijkt er nog niet in te zitten. Ook zien we het totale volume dalen wat op zich prima is zo aan het einde van het patroon. De sell volume wordt lager en buy volume hoger, time to break resistance.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten