Prijsanalyse

Prijsanalyse

ICON (ICX) prijsanalyse 28 januari 2021

Hoe staat de ICON koers ervoor? Vandaag analyseert onze analist de ICX grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


ICON (ICX) wekelijkse grafiek

Aangezien ICX al een dikke maand aan het stijgen is leek het ons wel eens tijd om er een analyse over te maken. ICX bevindt zich momenteel rond de weerstand op $0.93. Wanneer dit niveau geflipt kan worden naar support dan ligt de weg redelijk open voor een verdere koersstijging. De targets die voor weerstand kunnen gaan zorgen zijn de extended fibonacci levels.

We zien de ema55 vrij dicht op de ema100 staan en wanneer deze bullish gekruist gaat worden zal dit een boost (kunnen) geven voor een verdere stijging.

ICX weekly chart – Bron: Tradingview

ICON (ICX) dag grafiek

Op de dagelijkse grafiek is er een retest op de voorgaande high geweest die in het geel is gemarkeerd. Ook zien we een bearish divergentie die op dit moment de ICON koers lijkt tegen te houden.

De ema’s staan hier al een maand bullish gekruist en beginnen langzaam wijder van elkaar te staan. Met andere woorden: De uptrend is sterk en dat zien we ook terug in het volume die behoorlijk aan het stijgen is.

De rsi ondervindt weerstand van de trendlijn die de divergentie aangeeft. Deze houdt onze analist nauwlettend in de gaten want in de meeste gevallen kun je hier al aan zien wat de koers zal gaan doen. Voorbeeld: als de rsi de trendlijn kruist dan zal de koers vaak volgen.

ICX daily chart – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


ICON (ICX) 4 uurs-grafiek

De 4 uurs grafiek ziet er, volgens onze analist, erg mooi uit. We zien higher highs en higher lows. En wanneer we de laatste impulse wave omhoog meten met de Fibonacci dan zien we hier een mooie golden pocket retrace.

De rsi heeft het 50 niveau gekruist en is op dit moment bezig om ook de ema bullish te kruisen. Wanneer dit gebeurt zal ook de trendlijn (als je die over de rsi zal trekken) gebroken wordt wat een extra bevestiging is.

ICX 4h chart – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist verwacht dat de ICON prijs tot boven de 1 dollar zal stijgen. Echter is er een redelijke kans dat er eerst een (kleine) retrace gaat komen gezien de bearish divergentie op de dagelijkse grafiek. De koers zal dan terug kunnen vallen naar het support op de Fibonacci 0.618 op $0,70. Het volgende support dat we kunnen waarnemen is op $0,60. De weerstand levels zitten op $1 en daarna op $1,40.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten