Bitcoin,, Trending

Iemand heeft $700 betaald voor een Bitcoin-transactie van $1 miljard

Er is een Bitcoin-transactie erg opvallend geworden. Dit komt niet vanwege het feit dat het een transactie betreft van $1 miljard, maar juist omdat de afzender veel te veel heeft betaald om de transactie te verwerken.


Ruim 94.000 Bitcoins werden verplaatst

In totaal werden er 94.504 Bitcoins (BTC) overgezet. Whale Alert, een monitoringbron dat actief is op Twitter, heeft aangegeven dat de wallet waarvan het is verstuurd niet bekend is. Hiernaast is het ook geen adres van een cryptocurrency exchange of andere crypto-gerelateerde organisatie.

Mogelijk zou kunnen zijn dat deze fondsen gekoppeld kunnen worden aan het institutionele handelsplatform Bakkt, wat later deze maand van plan is om live te gaan. Zij accepteren namelijk vanaf vandaag deposito’s van klanten. Deze theorie is echter niet bewezen en hiermee mogelijk onjuist.


Het kan veel goedkoper

Ongeacht wie de transactie echter heeft uitgevoerd, het kon vele malen goedkoper worden uitgevoerd. De fee bedroeg 480 sathoshis per byte, wat uitkomt op een totale fee van $700.

De hoogte van deze fee kan wisselen, afhankelijk van hoe snel een afzender wilt dat een transactie door miners wordt verwerkt. Het is echter zo dat op dit moment, de kosten voor het verwerken van zulke transacties vele malen lager kan liggen. Het krijgen van een transactie-verwerking in het volgende blok ligt momenteel op slechts 23 satoshis per byte. Dit komt neer op dat deze transactie kon worden verwerkt voor slechts $35, in plaats van $700.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?