Nieuws, Regulatie, Trending

IMF: Centrale banken kunnen in toekomst digitale valuta uitgeven

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vindt dat centrale banken digitale valuta uit kunnen geven. Dit schrijft het IMF in een rapport.


Verschillende landen overwegen creëren eigen crypto

In het rapport staat geschreven dat het IMF en de Wereldbank samen een onderzoek uit hebben gevoerd naar digitale valuta’s. Hierbij werd advies ingewonnen bij financiële instellingen in alle lidstaten. Hieruit trekt het rapport dus positieve conclusies.

Volgens het document overweegt een flink aantal centrale banken, in verschillende landen, om een eigen digitale valuta te creëren. Naar verluidt heeft de centrale bank van Uruguay al een pilotpogramma gestart. Ook China, de Bahama’s, Zweden en Oekraïne staan op het punt om hun systemen te testen.

Hiernaast zijn bijna alle banken bezig met een onderzoek naar de impact van een centrale digitale munt op de financiële stabiliteit en de structuur van de bankensector.


Wat zijn de redenen waarom landen digitale valuta’s willen uitgeven?

Er zijn verschillende redenen waarom landen een digitale munt willen aanbieden. Zo willen ontwikkelingslanden en opkomende economieën gebruik maken van digitaal geld omdat de bankkosten drastisch verlaagd zullen worden en burgers zonder bankrekening hun geld beter kunnen bewaren. Rijke landen zoals Nederland zijn vooral geïnteresseerd in digitale valuta als alternatief voor contant geld. Dit omdat contant geld steeds minder wordt gebruikt.

Een belangrijk aandachtspunt zal in acht genomen moeten worden voor crypto fans. Eigenlijk alle centrale banken zijn het er over eens dat het uitgeven van een volledig anonieme digitale valuta een slecht idee is. Autoriteiten moeten de transacties kunnen traceren wanneer dat nodig is.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)