Regulatie

In 2024 zijn cryptocurrencies gereguleerd in de EU

De Europese Unie is van plan om tegen 2024 crypto- en blockchain-technologie in haar belangrijkste processen op te nemen en gereguleerd te hebben.


De EU moet innoveren en kijken naar crypto en blockchain

Volgens interne documenten die Reuters vrijdag meldde, wil de EU de komende vier jaar nieuwe regelgeving ontwikkelen en aanscherpen die het gebruik van blockchain en cryptocurrencies voor internationale geldoverdrachten zal bevorderen. In de documenten staat het volgende:

“Tegen 2024 moet de EU een alomvattend raamwerk opzetten dat de invoering van gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) en crypto-activa in de financiële sector mogelijk maakt. Het zou ook de risico’s van deze technologieën moeten aanpakken.”

Toen ze ontdekte dat bijna 80% van de bevolking nog altijd met papiergeld betaald was dat best schokkend te noemen. Aan de hand van dit resultaat wil de Europese Commissie verder innoveren. Digitale betalingen moeten vaker voorkomen en de snelheid van transacties is daarbij zeer belangrijk, legde Reuters uit

De gerapporteerde doelstellingen van de EU zijn onder meer een verlangen naar betere gegevenstoegang en beschikbaarheid van financiële activiteiten en dat alles terwijl ze streven naar meer efficiëntie.

“Tegen 2024 moeten het principe van paspoort- en one-stop-shop-licenties van toepassing zijn op alle gebieden met een groot potentieel voor digitale financiering”, aldus de documenten. In het komende jaar zullen waarschijnlijk snelle transactiemogelijkheden het opkomen en de economie overnemen, voegde Reuters toe.

Hoewel de COVID-19-pandemie het verlangen naar digitale betalingen over de hele wereld heeft versneld, zijn blockchain- en crypto-activa het gesprek van de dag geweest. Deze technologie zou de EU er immers mee kunnen helpen om betalingsinfrastructuren te stroomlijnen.