Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

In 3 dagen tijd is er voor $40 miljoen aan Ethereum ‘geburned’

Sinds de EIP-1559 update van Ethereum 3 dagen geleden doorgevoerd is, heeft het netwerk voor meer dan $40 miljoen aan ETH tokens vernietigd.


ETH tokens worden steeds zeldzamer

De EIP-1559 upgrade is één van de vijf upgrades, die op 5 augustus ingevoerd zijn als onderdeel van de London hard fork van Ethereum. Deze upgrade heeft ervoor gezorgd dat het transactiekosten-mechanisme van het netwerk veranderd is. Hierdoor ontvangen miners geen transactiekosten meer. Deze vergoedingen worden nu namelijk vernietigd. Hierdoor wordt het totale aanbod van ETH-tokens in omloop verminderd.

De meeste ETH-tokens die nu vernietigd worden (in totaal 1.500 tokens) zijn afkomstig van de NFT-marktplaats OpenSea. De nummer twee is de gedecentraliseerde exchange Uniswap V2 waar meer dan 1.000 ETH is vernietigd. Ook het Tether netwerk staat hoog. Het netwerk van de stablecoin heeft meer dan 650 ETH tokens vernietigd.

Aantal ETH tokens vernietigd per netwerk – Bron: ultrasound.money

Vertrouwen in Ethereum 2.0

De London hard fork heeft misschien de manier waarop miners worden gecompenseerd veranderd, maar er moet nog meer veranderen. Binnenkort gaat Ethereum namelijk over van het proof-of-work consensus naar een proof-of-stake consensus.

De volgende belangrijke update op de agenda is de samenvoeging, die het mainnet van Ethereum verbindt met de Ethereum 2.0-beacon chain. Vitalik Buterin vertelde eerder deze week aan Bloomberg dat de London upgrade het bewijs is dat het Ethereum-ecosysteem in staat is om significante veranderingen aan te brengen, en dat het hem zeker meer vertrouwen geeft in de fusie.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten