Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

In de Filipijnen wordt naar verluidt gewerkt aan een nieuwe CBDC

Digitale valuta’s die uitgegeven worden door centrale banken in diverse landen worden steeds populairder. Inmiddels hebben ze ook de aandacht getrokken van de Filipijnen.


Gebruik van CBDC brengt voordelen met zich mee

Zo zou er inmiddels de uitrol van het project genaamd ‘CBDCPh’ aangekondigd zijn. Dit deed de gouverneur van de centrale bank van de Filipijnen tijdens een evenement. Volgens de gouverneur, Benjamin Diokno, zou het project gericht zijn op de verbetering van de veiligheid, veerkracht en efficiëntie van het betalingssysteem.

Diokno benadrukte hiernaast ook nog eens de mogelijke impact van CBDC’s. Volgens de gouverneur zou een CBDC tevens kunnen helpen bij door de overheid beheerde programma’s voor contante bijstand. Hij onderstreepte hoe de pandemie het nut aantoonde van op rekeningen gebaseerde distributie van financiële hulp. Diokno gelooft dat dit kan worden gebruikt om ‘directe steun te bieden aan de meest kwetsbare delen van de samenleving’.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Niet alleen maar voordelen

Naast de voordelen, zouden er ook nog een paar mogelijke problemen zijn met het gebruik van de nog nieuwe technologie, zoals het huidige gebrek aan technologische infrastructuur. Diokno zei hierover het volgende:

“Monetaire autoriteiten en regelgevers zullen de vereiste vaardigheden en technologische capaciteit moeten opbouwen om de risico’s van CBDC-uitgifte effectief te implementeren en te beheren.”

Gezien het feit dat meerdere landen bezig zijn met de lancering van een eigen CBDC, lijken deze problemen echter slechts tijdelijk te zijn. Waar er nog veel werk moet worden verricht voor een technische infrastructuur, kan dit wel worden opgelost. Het lijkt hiermee slechts een kwestie van tijd voordat de Filipijnen hun een eigen CBDC zullen lanceren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten