Ethereum Nieuws

India gaat Ethereum-blockchain gebruiken om diploma’s te verifiëren

Een nieuwe samenwerking met LegitDoc zorgt ervoor dat India diploma’s op gaat slaan op de blockchain.


Blockchain tegen vervalsing

De regering van Maharashtra, een staat in India, heeft onlangs een samenwerking aangekondigd met de Indiase blockchain-startup LegitDoc. Ze willen een ​​legitimatiesysteem implementeren dat wordt aangedreven door de Ethereum blockchain om fraudebestendige diploma’s te leveren. 

De Maharashtra State Board of Skill Development (MSBSD) ziet de blockchain als een perfecte tool om vervalsing tegen te gaan en verzet zich dan ook tegen India’s crypto-verbod. Neil Martis, de CEO van LegitDoc, benadrukte dat de certificaten nu nog worden geverifieerd met behulp van traditionele handmatige methoden, ze vanaf volgend jaar alleen de digitale verificatiemethode zullen gaan toepassen. De lokale overheid heeft veel interesse in deze techniek, zo vertelde Martis:

“We hebben een actieve werkorder van de regering van Karnataka. We zijn in gesprek met de regering van Telangana (afdeling schoolonderwijs) en de afdeling hoger en technisch onderwijs van Maharashtra om LegitDoc te implementeren voor hun studenten.”

Reguliere instellingen zoals het National Institute of Technology en Ashoka University zijn in gesprek om een ​​soortgelijke oplossing te implementeren om de voortdurende vervalsing van documenten tegen te gaan.

Anil Jadhao, voorzitter van MSBSD, verwees naar het vermogen van blockchain om fraude met betrekking tot documentvervalsing te beteugelen:

“In de afgelopen 10 jaar is er een enorme toename geweest van het vervalsen van door de overheid uitgegeven documenten. Deze hebben enorme financiële en reputatieschade veroorzaakt voor de betrokkenen .”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten